Tészta:
80 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 5 dl tej, 1 dl olaj
Töltelék:
25 dkg margarin, 2 nagyobb tojás sárgája, 1 evőkanál só, 10 dkg reszelt sajt
Tetejére:
1 tojás, 20 dkg, sajt, ízlés szerint köménymag, ízlés szerint pirított napraforgómag
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.
Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd rizsliszttel beszórt lapon kinyújtjuk olyan vékonyra, amilyenre csak tudjuk. Ekkor megszórjuk a tetejét szezámmaggal és/vagy mákszemekkel, felvágj...
Elkészítési idő: 1-1,5óraFőzzük a krumplit héjában puhára, törjük össze. Az élesztőt futtassuk fel a cukros langyos tejben. Gyúrjuk össze a tésztát. Pihentessük lefedve míg kb. a duplájára kel, ez tél...
Elkészítési idő:Malac pogácsa : Hozzávalók : 25 dkg liszt, 25 dkg puha vaj, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg túró, 2 kiskanál só A tetejére : egy felvert egész tojás pici sóval ízesítve, e...
Elkészítési idő:A liszteket összekeverjük a sóval, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a túrót, elmorzsoljuk benne a vajat, végül annyi zsírt adunk hozzá, hogy lágy, könnyen kezelhető tésztát kapjun...
Elkészítési idő: