A rizottóhoz:
25 dkg barnarizs, 10 dkg vörös lencse, 1 közepes fej karalábé kockákra vágva, 1 közepes fej vöröshagyma nagyobb kockákra vágva, 1 nagyobb sárgarépa kockákra vágva, 1 dl étolaj, 1 csipet sáfrány, só, fehérbors
A mártáshoz:
1 nagyobb póréhagyma karikákra vágva, 2 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 evőkanál rizsliszt, 1/2 csokor petrezselyem finomra vágva, só
A rizst olajon lepirítjuk, sózzuk és két és félszer annyi vízzel felöntve megpároljuk. A vöröshagymát, a sárgarépát és a karalábét a lencsével együtt a maradék olajon megpirítjuk. Sózzuk, majd két és fél - háromszoros vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük. Ha a lencsés alap már majdnem kész, beleszórjuk a sáfrányt és összekeverjük a megfőtt rizzsel. A mártáshoz a póréhagymát kevés vajon megpirítjuk, lisztet szórunk rá, majd kevés vízzel és a tejszínnel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk és a petrezselyemmel egy - két percig forraljuk. Az így elkészült mártást a rizottó mellé kínáljuk.
A kukoricadarát megfőzzük a tejben, ízesítjük sóval és ételízesítővel - a sóval vigyázni kell, mert a juhtúró és szalonna elég sós lesz. Nem főzöm túl keményre, de azért ne legyen...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan mosd meg, és főzd meg héjában. Ha megfőtt, húzd le a héját, és karikázd fel. A hagymát pucold meg, és szintén vágd karikákra. Egy tálba tedd bele a majonézt, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, A vöröshagymát cikkekre vágva, elkeverjük a burgonyával, tepsibe terítjük. A zsiradékkal átforgatjuk, sózzuk, borsozzuk és a sütőben sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát kicsit átmostam, majd összevágtam. Hozzáadtam a tojásokat, fűszereztem, a végén raktam bele az útifűmaghéjat. Pár percig hagytam pihenni. Közben a szalonnát vékony csí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű