1 kg szarvashús, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint majoránna, 1 db paprika, 1 db paradicsom, ízlés szerint só, ízlés szerint őrölt bors, ízlés szerint kalocsai őrölt paprika, 1 mokkáskanál őrölt kömény, 1.5 - 2 dl vörösbor, borókabogyó, egy kevés vegeta, 2 evőkanál zsír
A vöröshagymát a zsírban megdinszteljük, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot, a felkarikázott fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst és addig pirítjuk a húst, míg kifehéredik. Ekkor tesszük hozzá az őrölt pirospaprikát. Fordítunk rajta néhányat, majd mehet hozzá a vörösbor. Ha kell, hogy lepje a húst, vízzel potoljuk. Fűszerezzük.
Gyorsfőző edényben kb. 45 - 60 perc alatt készre főzzük.
Ha megfőtt, egy kis liszttel besűrítjük.
Mi főtt burgonyával és uborkasalátával tálaltuk.
A szarvasgerincet 12-18 órára bepácoljuk. A pác receptje megtalálható a Családi Receptkönyvben (Vad pác). Ehhez a mennyiségű húshoz 3 liter pácra van szükség, melybe a hús belehely...
Elkészítési idő:húst alaposan megmossuk, majd vékonyra felszeleteljük. A szeleteknek mindkét oldalát kevés olajon átsütjük, majd kiszedjük egy tálra. Az olajon az apróra vágott vöröshagymát megpi...
Elkészítési idő:A húst sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat pirítsuk meg az olíva olajon a rozmaring ágakkal együtt. Majd öntsük fel az alaplével, és fedő alatt (70-80 fokon) pároljuk puhára. A...
Elkészítési idő: 1.5-2 óraA nyulat, ha szükséges lehártyázom, majd feldarabolom úgy, hogy 7-8 darab húsom legyen. Sózom, borsózom. Egy mély lábasban, amiben később kényelmesen elfér a hús, erős lángon felh...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra