Családireceptkönyv.hu

Vörösboros szarvaspörkölt a la Mami


Írta:

Elk. idő: 1,5 h
Adag: 6 adag
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg szarvashús, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint majoránna, 1 db paprika, 1 db paradicsom, ízlés szerint só, ízlés szerint őrölt bors, ízlés szerint kalocsai őrölt paprika, 1 mokkáskanál őrölt kömény, 1.5 - 2 dl vörösbor, borókabogyó, egy kevés vegeta, 2 evőkanál zsír

Elkészítés:


A vöröshagymát a zsírban megdinszteljük, hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, paradicsomot, a felkarikázott fokhagymát. Hozzáadjuk a felkockázott húst és addig pirítjuk a húst, míg kifehéredik. Ekkor tesszük hozzá az őrölt pirospaprikát. Fordítunk rajta néhányat, majd mehet hozzá a vörösbor. Ha kell, hogy lepje a húst, vízzel potoljuk. Fűszerezzük.
Gyorsfőző edényben kb. 45 - 60 perc alatt készre főzzük.
Ha megfőtt, egy kis liszttel besűrítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mi főtt burgonyával és uborkasalátával tálaltuk.

Vörösboros szarvaspörkölt a la Mami

Kinek a kedvence ez a recept?


Kovács Zoltán Károlyné
Czinová Renata
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Boros, gyümölcsös nyúlpecsenye
Boros, gyümölcsös nyúlpecsenye

A húst sózzuk, borsozzuk. Az olívaolaj és 4-5 dkg vaj keverékén a csíkokra vágott szalonnát üvegesre sütjük, átpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a rozmaringot, a csíkokra vágott zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vörösboros szarvas pörkölt puliszkával, áfonyaszósz
Vörösboros szarvas pörkölt puliszkával, áfonyaszósz

Jó kifagyasztott 1,6 kg szarvas húsból készült. A húst a vastag hártyáktól megtisztítottam és nem túl nagy kockákra vágtam ( 5 x 5 cm ). Vörösboros páclevet készítettem: 6 dl fél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Marcsi
Szarvasgerinc vadasan
Szarvasgerinc vadasan

A csontról lefejtett szarvasgerincről (melyet felesleges páclébe tenni) letisztítjuk az inas és faggyús részeket, és a húst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A megsózott szeleteket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk