Tészta :
- 35 dkg liszt,
18 dkg vaj,
7 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja,
3 tojássárgája,
csipet só,
1 - 2 ek tejföl
Töltelék :
- 1 kg cseresznye,
3 tojás fehérje,
8 dkg kristálycukor,
1 cs vaníliáscukor,
10 dkg őrölt dió,
2 ek darált keksz
- fahéjas porcukor a szóráshoz
A csöröge fánk elkészítése sokkal egyszerűbb, különösebb tudást nem igényel. Összegyúrunk lisztet, tojást, (vagy csak sárgáját) egy kávéskanál porcukrot, egy kevés tejfelt, csipet...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, csipet sóval és cukorral. Összedolgozzuk a por állagú hozzávalókat, majd hozzá keverjük a többi hozzávalót. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral, van. cukorral, puha vajjal, kikeverem habosra, majd apránként hozzáadom a lisztet, amibe belekevertem a a sütőport, hozzáadom a tejet és simára keverem, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tölteléket összekeverni, fél óráig pihentetni, és utána bolti réteslapba betölteni, majd megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz