Tészta :
- 35 dkg liszt,
18 dkg vaj,
7 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja,
3 tojássárgája,
csipet só,
1 - 2 ek tejföl
Töltelék :
- 1 kg cseresznye,
3 tojás fehérje,
8 dkg kristálycukor,
1 cs vaníliáscukor,
10 dkg őrölt dió,
2 ek darált keksz
- fahéjas porcukor a szóráshoz
A mazsolákat áztassuk a rumba. Az élesztőt egy kevés cukorral futtassuk fel langyos tejben. Meleg helyen 10-15 percig kelesszük. A maradék cukrot, a zsírt és a többi hozzávalót...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepesaz epret ha kiengedett passzírozzuk a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és összekeverjük óvatosan a felvert habbal tálakba töltjük és egy órára hűtőszekrénybe tesszük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelőször is előmelegítettem a sütőt 180 C fokra.(alsó-felső) A tészta hozzávalóit egy keverőtálba öntöttem, géppel (de kézzel is lehet) 1-2 perc alatt összedolgoztam, sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Ha kihűlt,pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Minden darabot keresztben kettévágunk és megkenjük a krémmel. A krémhez a tejet és a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű