Tészta :
- 35 dkg liszt,
18 dkg vaj,
7 dkg porcukor,
1 citrom reszelt héja,
3 tojássárgája,
csipet só,
1 - 2 ek tejföl
Töltelék :
- 1 kg cseresznye,
3 tojás fehérje,
8 dkg kristálycukor,
1 cs vaníliáscukor,
10 dkg őrölt dió,
2 ek darált keksz
- fahéjas porcukor a szóráshoz
http://juditkakonyhaja.blogspot.hu/2014/05/dios-cseresznyes-buglyoska.html
A piskótát szokásos módon megsütjük. Ha kihűlt kb. 2x2cm-es kockákra vágjuk. A csoki öntetet a zacskón található útmutatás szerint elkészítjük, majd ha kihűlt teszünk bele 2 ek ru...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a szilvalekvár kivételével robotgéppel összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt közepes tepsiben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. Megvárjuk míg kihűl, kettévágjuk, az al...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMinden hozzávalót, a mandulán és a sárgabarackon kívül, összekeverünk botmixerrel. Az így keletkezett tésztát egy 20 centiméter átmérőjű tortaformába öntjük. A tészta tetejére ráhe...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztát gyorsan összeállítottam, összegyúrtam, majd cipóvá formálva fóliába csomagoltam. Két órára a hűtőbe tettem. Addig elkészítettem a tölteléket. A tejszínt felforraltam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű