50 dkg liszt
3 dkg reszelt sajt
25 dkg margarin
2 tojás sárgája
2 kiskanál szalalkáli /vagy 1 tasak sütőpor/
2 kávéskanál só
2 dl tejfel
A megadott anyagokat alaposan összegyúrjuk, kisodorjuk kb fél centi vastagra nyújtjuk, megkenjük a tetejét a maradék két tojás fehérjével, majd sajtot reszelünk rá.
A rudakat, vagy a pereceket előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt, és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, 2 ek vizet. A lisztet elvegyítjük a sütő...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálba összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 evőkanál langyos tejben feloldjuk. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk és a többi anyaggal összekeverve a tésztát jól kidolgozzuk. Fél óráig pihentetjük. Kinyújtju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű