menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd, vagy perec


Írta:

Elk. idő: 60 pertc
Adag: nagy
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dkg reszelt sajt
25 dkg margarin
2 tojás sárgája
2 kiskanál szalalkáli /vagy 1 tasak sütőpor/
2 kávéskanál só
2 dl tejfel

Elkészítés:


A megadott anyagokat alaposan összegyúrjuk, kisodorjuk kb fél centi vastagra nyújtjuk, megkenjük a tetejét a maradék két tojás fehérjével, majd sajtot reszelünk rá.
A rudakat, vagy a pereceket előmelegített sütőben szép világosra sütjük.

Sajtos rúd, vagy perec

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Isler
Isler

A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
kókuszos kinder szelet
kókuszos kinder szelet

Előmelegítjük a sütőt, és sütőpapírral kibélelünk egy tepsit. A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, 2 ek vizet. A lisztet elvegyítjük a sütő...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Mézeskalács
Mézeskalács

A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálba összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. A méz és a tojások szintúgy mehetnek a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Kelt csöröge
Kelt csöröge

Az élesztőt 1 evőkanál langyos tejben feloldjuk. A lisztet a vajjal összemorzsoljuk és a többi anyaggal összekeverve a tésztát jól kidolgozzuk. Fél óráig pihentetjük. Kinyújtju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk