Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd, vagy perec


Írta:

Elk. idő: 60 pertc
Adag: nagy
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
3 dkg reszelt sajt
25 dkg margarin
2 tojás sárgája
2 kiskanál szalalkáli /vagy 1 tasak sütőpor/
2 kávéskanál só
2 dl tejfel

Elkészítés:


A megadott anyagokat alaposan összegyúrjuk, kisodorjuk kb fél centi vastagra nyújtjuk, megkenjük a tetejét a maradék két tojás fehérjével, majd sajtot reszelünk rá.
A rudakat, vagy a pereceket előmelegített sütőben szép világosra sütjük.

Sajtos rúd, vagy perec

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gitka
EXTRA DIÉTÁS TIRAMISU (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)
EXTRA DIÉTÁS TIRAMISU (GLUTÉN,TEJ,CUKOR,SZÓJAMENTES)

Elkészítés: A piskóta hozzávalóit kikeverjük, majd egy szilikon formában kb 20 perc alatt megsütjük (23x18). A krémhez a kókusztejben kikeverjük hozzávalókat majd megfőzzük. Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Nagyon diós
Nagyon diós

Elkészítés: A tészta alapanyagait alaposan összedolgozzuk, és 2 órán át pihenni hagyjuk. A töltelékhez a tojássárgáját és cukrot gőz felett kikeverjük (Vigyázzunk, ne érjen bele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Pudingos meggyes lepény
Pudingos meggyes lepény

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk homogénné, majd kb. 1 órára hűtőbe tesszük. Szilikonos sütőpapírral kibéleljük a tepsit és beletesszük az egyik tésztát, megszurkáljuk hely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Eszkimó Kunyhó
Eszkimó Kunyhó

Egy citromfacsaró belső részébe folpackot teszek, belesimítom. Belenyomok egy kis fehér masszát, aztán rá a barna masszát annyira, hogy felvegye a facsaró formáját és utána...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk