Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Habos, diós kifli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt

25 dkg vaj

1 ek. porcukor

3 db tojás sárgája

3 dkg élesztő

1 dl tej, amennyit a tészta felvesz



A töltelékhez:

3 tojás fehérje

25 dkg porcukor

darált dió, ízlés szerint

Elkészítés:


Először a tésztát készítjük el. A lisztet, a puha vajat, a porcukrot, a tojások sárgáit egy tálba tesszük. Az élesztőt nem kell felfuttatni, csak belemorzsoljuk a tejbe és hozzáöntjük a már előkészített alapanyagokhoz és puha állagú tésztát gyúrunk. Amikor a tészta szépen összeállt, letakarva hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a habot.

A tojásfehérjéket a porcukorral gőz fölött elkezdjük felverni. Amikor nagyjából 45-50 fokos a hab, akkor levesszük a tűzről és hidegen verjük tovább, amíg jó kemény lesz. (A 45-50 fokos hőmérséklet, az a meleg, ami a kéznek még kellemes érzés.)

Ha elkészültünk a habbal, akkor kivesszük a tésztát a hűtőből és 3 cipót formázunk belőle, majd lisztezett nyújtódeszkán, egyenként téglalap formára, és nagyjából fél centi vékonyra nyújtjuk. Az első lapot megkenjük a hab 1/3-ával, ízlés szerint megszórjuk a darált dióval és a hosszabb oldalától kezdve feltekerjük. Az így kapott rúdból pogácsaszaggatóval, félhold alakú kifliket szaggatunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. A másik két lappal ugyanígy járunk el. Mielőtt megsütnénk a süteményt, 10-15 percet pihentetjük, ekkor egy kicsit kelni fog a tészta. Előmelegített, 200 fokos sütőben, világosbarnára sütjük a kifliket. (Nagyjából ez körülbelül 8 perc, de sütőtől függ, hogy pontosan mennyi időre van szükség a tökéletes sütéshez.) Miután langyosra hűlt, vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejét.

Habos, diós kifli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Keksz tekercs
Keksz tekercs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sütés nélkül/Almás kekszes sütemény
Sütés nélkül/Almás kekszes sütemény

Egyik csomag kekszet szorosan tepsibe rakjuk. Az almát megtisztítjuk, apróra daraboljuk, cukorral, 7 dl vízben megfőzzük. /Ha nem fő szét az alma, turmixolni szoktam./ A pudingport...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Bögrés almás pite
Bögrés almás pite

A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Vastagabb almaszeletekkel jól megrakjuk a tetejét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Diós holdas sütemény
Diós holdas sütemény

tészta hozzávalóit egyszerűen összekeverjük fakanállal, majd kikent tepsibe simítjuk. Sűrű, de kenhető (nem folyós!) állapotúnak kell lennie. Tepsiméret kb. 22x37 cm. A tetejét l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk