menu

Családireceptkönyv.hu

Havasi gyopár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a barna tésztához:

15 dkg liszt
5 dkg vaj
7 dkg cukor
1 ek tejföl
1 ek kakaópor
1 mk sütőpor

A fehér tésztához:

50 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 db tojás
1/2 sütőpor
3-4 ek tejföl

A krémhez:

6 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor

A lapok lekenéséhez:

1/2 üveg házi baracklekvár
25 dkg vágott dió

A tetejére:

2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg barna tortabevonó
5 dkg fehér csokoládé

Elkészítés:


Elkészítése:

A tészta elkészítése:

A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük. A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk. Mindegyik cipót tepsi méretűre nyújtjuk, a tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, majd ráterítjük a tésztát. Lekenjük lekvárral, majd megszórjuk darabos dióval és ráreszeltjük a barna tészta 1/3-ad részét. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A másik két cipónál is hasonlóképp járunk el.

A krém készítése:

A pudingporokat összekeverjük tejjel, cukorral és vaníliás cukorral, majd felfőzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt krémmel habosra keverjük.

Összeállítás:

A kihűlt tésztalapokat megtöltjük a krémmel, a tetejére a csokoládékat felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. A sütemény 1/3 részére csokoládé bevonat került, a többire az eredeti recept szerint, a tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk. Csokoládé forgáccsal megszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tepsi mérete:

26×36 cm-es nagy méretű gáztepsi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Supangle - Török csokoládékrém
Supangle - Török csokoládékrém

A hideg (vagy max. szobahőmérsékletű) tejjel elkeverjük a cukrot, lisztet és a kakaót. Nem kell aggódni, ha kicsit csomós marad, főzés közben sima állagúvá válik majd. Kézi habver...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bohémia kocka
Bohémia kocka

A piskóta készítése: A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük,hozzá adjuk a cukrot ,majd keményre verjük. A tojás sárgákat hozzá keverjük,majd a kakaóval,sütőporral elkevert liszt...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Diós hókifli
Diós hókifli

A liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tojást, a tojássárgájákat, a porcukrot, vaníliás cukrot, a darált diót és a reszelt citromhéjat. A tésztát összegyúrjuk ( egy lágy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Fehércsokoládés mákos kocka
Fehércsokoládés mákos kocka

A sütőt 160 fokra előmelegítjük, majd egy kb. 20x30 cm nagyságú tepsit sütőpapírral kibélelünk. Elkészítjük a mákos tésztát: a 3 tojás fehérjét a cukorral habbá verjük, majd fokoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk