Hozzávalók a barna tésztához:
15 dkg liszt
5 dkg vaj
7 dkg cukor
1 ek tejföl
1 ek kakaópor
1 mk sütőpor
A fehér tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 db tojás
1/2 sütőpor
3-4 ek tejföl
A krémhez:
6 dl tej
2 csomag vanília ízű pudingpor
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
A lapok lekenéséhez:
1/2 üveg házi baracklekvár
25 dkg vágott dió
A tetejére:
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg barna tortabevonó
5 dkg fehér csokoládé
Elkészítése:
A tészta elkészítése:
A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpacka csomagoljuk és felhasználásig a fagyasztóba tesszük. A fehér tésztát is összegyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk. Mindegyik cipót tepsi méretűre nyújtjuk, a tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, majd ráterítjük a tésztát. Lekenjük lekvárral, majd megszórjuk darabos dióval és ráreszeltjük a barna tészta 1/3-ad részét. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A másik két cipónál is hasonlóképp járunk el.
A krém készítése:
A pudingporokat összekeverjük tejjel, cukorral és vaníliás cukorral, majd felfőzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, majd a kihűlt krémmel habosra keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt tésztalapokat megtöltjük a krémmel, a tetejére a csokoládékat felolvasztjuk és bevonjuk vele a süteményt. A sütemény 1/3 részére csokoládé bevonat került, a többire az eredeti recept szerint, a tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá verjük és a sütemény tetejére simítjuk. Csokoládé forgáccsal megszórjuk.
A tepsi mérete:
26×36 cm-es nagy méretű gáztepsi
A szalalkálit oldd fel a langyos tejben. A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold el a vajjal. Add hozzá a tojást, a szalalkálit, a kétféle cukrot. Gyúrd össze, majd oszd öt egyenl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a citrom h...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük. Miután a tészta megdermedt, a 2/3-át egy lisztezett deszkán kör alakúra n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű