Hozzávalók kb. 24 db kiflihez:
*20 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*4 tojás
*20 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*20 dkg margarin
*12 dkg dió
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és meghintjük liszttel.
A diót durvára vágjuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport.
A tojásokat elválasztjuk.
A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet.
A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.
A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és megszórjuk a dióval.
180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy közepes pogácsa szaggatóval egy pohárral holdakat szaggatunk ki.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Egy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, hozzáadtam a cukrot, a reszelt almát a levével együtt. A tojások sárgáit is belekevertem, fahéjjal ízesítettem. Hozzáadtam a sütőpo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot és a tojássárgákat habosra verjük. A csokidarabokat a margarinnal megolvasztjuk a mikróban, 20 másodpercenként kevergetve, vagy vízgőz felett. A tojások fehérjéjét kemé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz almát a hozzávalókkal megpároljuk, pudingport egy kicsi vízzel /0,5-1 dl/ feloldjuk és az alma töltelékhez adjuk. Hűlni hagyjuk. A tésztát hozzávalóiból egy jól nyújtható tész...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesA tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Kb félidőben hozzáadjuk a cukrot, majd fokozatosan a búzadarát és kevergetjük, hogy ne legyen csomós, és az egészet felforraljuk. Ha ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű