Hozzávalók kb. 24 db kiflihez:
*20 dkg liszt
*0,5 tasak sütőpor
*4 tojás
*20 dkg cukor
*1 tasak vaníliás cukor
*20 dkg margarin
*12 dkg dió
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és meghintjük liszttel.
A diót durvára vágjuk.
A lisztben elkeverjük a sütőport.
A tojásokat elválasztjuk.
A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet.
A fehérjéket kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk.
A tésztát az előkészített tepsibe simítjuk és megszórjuk a dióval.
180 fokon alul-felülsütéssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Egy közepes pogácsa szaggatóval egy pohárral holdakat szaggatunk ki.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét. A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, vaníliás cukor, fahéj, sütőpor) gondosan keverjük össze. Egy másik tálban a tojásokat keverjük egybe...
Elkészítési idő: 20+25 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, fóliába csomagolva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. 2 ív sütőpapír között 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire so...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukrot, lisztet, keményítőt, kakaót és a rum aromát csomómentesen elkeverem a tejjel, majd folyamatos kevergetés mellett felfőzöm, míg sűrű pudingszerű krém lesz. Amikor kihűl, ad...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait robotgéppel összedolgozzuk, majd kivajazott, kb. 20 centis kapcsos tortaformában kisütjük 2 lapban, előmelegített sütőben, 180 °C-on, 35 perc alatt. Ha kivett...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes