A piskótához::
5 tojás
6 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
A krémhez:
50 dkg meggy
3 evőkanál liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyenként beletesszük tojás sárgát. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. Egy 20*30 cm-es tepsibe öntjük, majd 200 fokon 15-20 percig sütjük.
A krémhez először leturmixoljuk a meggyet hozzáadjuk a lisztet és sűrűre főzzük.
Kikeverjük a margarint a kétféle cukorral, majd a kihűlt meggypéphez keverjük.Rákenjük a piskótára és csokival díszítjük.Jó étvágyat.
A meggyet nem fontos teljesen leturmixolni, nem baj ha darabok vannak benne.
A leveles tésztát előző nap este olvasszuk ki a hűtőben. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Egy kis tálban keverjük össze a kétféle cukrot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrót keverd ki az édesítővel és a 2 egész tojással, add hozzá a zablisztet és az útifű maghéjat, majd hagyd állni, hogy a maghéj felszívja a massza nedvességtartalmát és összeál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg Ramát belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg 50 %-os liszt, 2 kanál kakaópor, 1 kanál sütőpor, 12 dkg vaj, 15 dkg porcukor helyettesítő, 1 db tojás, 2 kanál tejföl. Begyúrjuk, ketté vesszük, felét kinyújtjuk és sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű