A piskótához::
5 tojás
6 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
A krémhez:
50 dkg meggy
3 evőkanál liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyenként beletesszük tojás sárgát. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. Egy 20*30 cm-es tepsibe öntjük, majd 200 fokon 15-20 percig sütjük.
A krémhez először leturmixoljuk a meggyet hozzáadjuk a lisztet és sűrűre főzzük.
Kikeverjük a margarint a kétféle cukorral, majd a kihűlt meggypéphez keverjük.Rákenjük a piskótára és csokival díszítjük.Jó étvágyat.
A meggyet nem fontos teljesen leturmixolni, nem baj ha darabok vannak benne.
A lisztet, a cukrot, a sót, a tojást és a vajat összegyúrjuk. A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez hozzágyúrjuk a kakaót, a másikhoz pedig a joghurtot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a tojások sárgájával és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a búzadarát, és végül a habbá vert tojásfehérjét. Az előkészített réteslapot vastagon meghintjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű180 fokon kb 25 percig
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSütünk egy 5 tojásos piskótát: a tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni, amikor már habosodik, de még nem kemény hozzászórjuk a cukor felét,...
Elkészítési idő: 50 perc + hűtés Nehézség: Könnyű