A piskótához::
5 tojás
6 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
fél csomag sütőpor
A krémhez:
50 dkg meggy
3 evőkanál liszt
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
A piskótához szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd egyenként beletesszük tojás sárgát. Óvatosan beleforgatjuk a lisztet és a sütőport. Egy 20*30 cm-es tepsibe öntjük, majd 200 fokon 15-20 percig sütjük.
A krémhez először leturmixoljuk a meggyet hozzáadjuk a lisztet és sűrűre főzzük.
Kikeverjük a margarint a kétféle cukorral, majd a kihűlt meggypéphez keverjük.Rákenjük a piskótára és csokival díszítjük.Jó étvágyat.
A meggyet nem fontos teljesen leturmixolni, nem baj ha darabok vannak benne.
A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a darált diót. A liszthez hozzákeverjük a sütőport. A tojásfehérjéket pedig kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a fűszereket, a barna cukrot egy tálban összekeverjük, majd ebben morzsoljuk el a kockára vágott vajat. Hozzáöntjük a tejet és alaposan összegyúrjuk az egészet. Legalább...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy aprótígéppel összedaráljuk az Oreokat és mogyorót, majd az olvasztott vajjal elkeverjük és poharakba adagoljuk. A mascarponét elkeverjük a nutellával és a kemény habbá vert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük: muffinpapírral kibéleljük (így nem fog beleragadni a zselé a formába). A vajat habosra keverjük a cukorral, majd ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű