Hozzávalók a tésztához:
4 tojás
200 g cukor
100 ml olaj
100 ml meleg víz
250 g liszt
1 csomag sütőpor
1 púpozott evőkanál kakaópor
Krémhez:
300 g porcukor
2 csomag puncs vagy eper ízű pudingpor
250 g puha vaj
600 ml tej
2 evőkanál rum
Csokoládé bevonathoz:
300 g étcsokoládé
2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az őzgerincformákat kivajazzuk és lisztezzük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a vizet és olajat is hozzáadjuk, utoljára pedig a sütőporos lisztet is hozzákeverjük.
A tészta felét az egyik formába öntjük, a másik felébe pedig belekeverjük a kakaóport és a másik formába simítjuk.
180 fokon sütjük kb. 30 percig, tűpróbáig.
Ha megsült fordítsuk ki a formából, és hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel a bordák mentén.
Krém elkészítése:
A vajat habosra keverjük a porcukorral és rummal.
A pudingot először egy kis tejjel keverjük csomómentesre, majd a többi tejet hozzáadva krémet főzünk.
Ha már langyos a puding, keverjük a vajas krémhez.
Egy hosszú tálra tegyük a süteményszeleteket, világos-kakaós felváltva a krémmel összeragasztva. Kettő rudat készítsünk.
A csokoládét az olajjal, vízgőz felett olvasszuk meg félig, majd a gőzről levéve kevergessük tovább olvadásig.
Vonjuk be vele a sütemények tetejét és tegyük hűtőbe, hogy szépen megdermedjen és összeérjen a sütemény.
Tálaláskor forró vízbe mártott késsel, ferdén szeleteljük, akkor lesz ilyen szép mintája.
Az almát és a zsemlét felszeleteljük. Egy tűzálló tálat margarinnal kikenünk. Váltakozva a zsemlét és az almát egymásra rakjuk. Két evőkanál cukrot kikeverjük a 2 tojássárgájával,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSimára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a merőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fehérjéket habbá verjük, majd félre tesszük. Egy másik edényben krémesre keverjük a túrót, a porcukrot, a pudingport, a tojások sárgáját, és a két evőkanál tejfölt. Egy harmadi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű