négy szelet csontos sertéstarja
egy evőkanál mustár
egy evőkanál olíva olaj+ 1 ek. olaj
fekete és színes bors keverék
zöld fűszernövények: egy szál lestyán, 6-8 kisebb levélborsikafű, petrezselyemzöld
egy lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
4-5 szelet paprika ( zöld és pritamin volt)
5-6 db. koktél paradicsom
só + 4 csipet vörösboros só
A húst megmossuk, papírtörlőn leitatjuk a vizet és frissen darált fekete borssal beszórjuk.
A mustárt összekeverjük az egyik evőkanál olívaolajjal és bekenjük a hússzeleteket.
Frissen tartó fóliával befedjük és 24 órán keresztül hagyjuk a hűtőben pácolódni.
A sütés napján egy tepsit kiolajazunk, a húsokat papírtörlőre rakjuk.
Egy mozsárban összetörjük a színes borsot, ezzel jól bedörzsöljük, valamint megsózzuk és befektetjük a tepsibe.
A friss fűszernövényeket összetépkedjük, majd rászórjuk, köré rakjuk a hagymát, paprikát, rátesszük a húsokra a paradicsom szeleteket, minden hússzeletre teszünk egy csipet vörösboros sót.
Egy dl. vizet öntünk alá és alufóliával letakarva betesszük a sütőbe.
Én most hideg sütőbe tettem , és amikor elérte a hőmérséklet 200 fokot, egy órán keresztül sütöttem, jól megpárolódott a hús. Ezt követően levettem a fóliát és rápirítottam, amikor a felső oldala megpirult, megfordítottam, ez további 35-40 perc volt.
Krumplipürével, párolt borsóval, kukoricával és színes nyári salátával tálaltam.
A húsokat elvágjuk a csontok mentén, tetszőleges méretet választva. Majd besózzuk, beborsozzuk, ne spóroljunk a fűszerezésnél. A két fej fokhagymát összezúzzuk, kevés olajat adunk...
Elkészítési idő:Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius fokra. Alacsony lángon, vajon pirítsuk le a hagymát, fokhagymát, petrezselymet. Ezután egy tálba keverjük össze a hagymás alapot...
Elkészítési idő:A húst kiklopfoljuk, az oldalán több helyen bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Olajjal meglocsoljuk, sózzuk és borsozzuk, őrölt köménnyel, őrölt pirospaprikával és zú...
Elkészítési idő: