Családireceptkönyv.hu

Gombás sertésszelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


szeletelt sertéshús
sertészsír vagy olaj
vöröshagyma

bors
szalonna
őrölt kömény
szárított gomba
húsleveskocka
finomliszt sűrítéshez

Elkészítés:


A hússzeleteket sózzuk és borsozzuk. A hagymát felkockázzuk, a zsíron vagy olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát, majd rátesszük a hússzeleteket.
Hozzáadjuk az őrölt köményt, ízlés szerint sózzuk (vigyázat, a szalonna is eléggé fűszeres lehet). A szárított gombát vízbe mártjuk, majd hozzáadjuk a húshoz, ha friss gombát használunk, akkor felszeleteljük és beletesszük a serpenyőbe.
A húst vízzel felöntjük, belemorzsoljuk a húsleveskockát, lefedjük, és addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul. Miután megpuhult, a húst kivesszük a serpenyőből, a lisztet egy kevés szószban csomómentesre keverjük, majd belekeverjük a szószba. Egyet forralunk rajta, visszatesszük a hússzeleteket, és már tálalhatjuk is.

Gombás sertésszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Hamis bélszínroló
Hamis bélszínroló

Az áztatott kenyeret a hússal és a kétféle hagymával átdaráljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojást, a kenőmájast és összegyúrjuk. A masszából hengereket formázunk, és zsemlemorz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconben sült fasír
Baconben sült fasír

A darált húst összekeverjük az apróra vagdalt hagymával, a szétzúzott fokhagymával, a fűszerekkel, és a vízben áztatott kenyérrel. Érdemes ezt még előző este elvégezni, hogy jól ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tarja steak
Avatar Borbély László Kedvelnék Avatar Semenei Angelika Kedvelnék
Tarja steak

A mustárt, a mézet, az olívaolajat összekeverjük, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A kb. másfél centi vastag hússzeletek mindkét oldalát megkenjük a páccal, és 24...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Bakonyi húsgombóc
Bakonyi húsgombóc

A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk