60 dkg liszt
25 dkg margarin
fél doboz tejföl
4 tojás sárgája
4 dkg élesztő
cukor ízlés szerint
Krém:
75 dkg túró
10 dkg mazsola
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál liszt
1 citrom reszelt héja
4 tojás fehérje
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és kettéosztjuk, majd fél órát pihentetjük.
A krém összetevőit is összekeverjük kivéve a tojásfehérjét, mert abból kemény habot készítünk és fakanállal adagoljuk a krémhez.
Zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk az egyik tésztát, azt megkenjük a krémmel, majd rányújtjuk a másik tésztát is, a tetejét pedig egy kis cukros vízzel megkenjük.
Takarék lángon sütjük kb. 45 percig, időnként ellenőrizzük. Jó étvágyat!
1.lépés Az almát lereszeljük, a zabpehellyel és a eritrittel együtt jól elkeverjük, és kb. 5-10 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt a zabpehely magába szívja az alma nedvességét és...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű180 fokon kb 25 percig
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a sóval felverjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. Belekeverjük a citromhéjat, a rumot, a vaníliát a sütőporos lisztet a végén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverjük a sütőporral és a sóval, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzágyúrjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojások sárgáját és a tejfölt. A tésztát ketté vesszü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű