1000 ml tej
200 g étcsokoládé
1 kávéskanál kakaópor
100 g cukor
5 tojássárgája
2 csapott evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
A habhoz
5 tojásfehérje
1 teáskanál cukor
pár csepp citromlé
csipet só
A tojássárgát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a lisztet és a kakaóport 1 dl tejjel habosra keverjük. A maradék tejet a csokoládéval felforrósítjuk, belecsurgatjuk a tojásos keveréket, és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ne forraljuk fel, mert a tojás kicsapódhat.
A tojásfehérjéből a cukorral, a sóval és a citromlével kemény habot verünk. Lábosban vizet forralunk, majd levesszük a lángot annyira, hogy csak gyöngyözzön, ne zubogjon a víz.
Evőkanálnyi mennyiségű habgaluskákat szaggatunk bele, amelyek mindkét oldalát fél-fél percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük őket.
Tálba öntjük a csokoládés krémet, ráhalmozzuk a "habmadárkákat", végül kevés narancshéjat reszelünk rá és megszórjuk pici fahéjjal.
Ezt a desszertet általában jól behűtve fogyasztjuk, de most javaslom, hogy kóstoljuk meg melegen is, a csokis változat úgy is nagyon finom.
A tojásokat egyben valamennyire fel kell verni,majd bele mindent,összekeverni és mehet a formákba,nekem 14 db lett. A tészta sűrű legyen! 40 percig sült 160 fokon,majd formából k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg a cukorszemcs...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Operite,ogulite dunje.Prerežite ih na pola,izvadite koštice i tvrdu sredinu.Narežite na kriške.U manji lonac stavite dunje,prelijte ih vodom da ih prekrije,stavite pola limuna...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű