kárász
A tisztított halakat, kívül, belül, jól megtisztítjuk. Sűrűn bevagdossuk, sózzuk. Kevés fokhagymaport szórhatunk a hasüregébe. Ha van időnk, hagyjuk állni 1-2 órát.
Forgassuk meg pirospaprikás lisztben.
A tepsibe tegyünk sütőpapírt, olajozzuk meg és rakjuk bele a halakat. Felül is kenjük át egy kevés olajjal és toljuk az előmelegített sütőbe.
Forró sütőben süssük ropogósra. Vagy süssük olyanra, amilyenre szeretnénk.
A megtisztított halat feldaraboljuk, majd lesózzuk. Hagyjuk állni kb. 2-3 órát. Ez azért fontos, mert így nem fő szét a húsa. Ezalatt elkészítjük a csipetke tésztát, 70 dkg liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vörös- és a fokhagymát aprítsd fel, és szórd a bográcsba. Tedd bele a feldarabolt kárászt és törpeharcsát, és öntsd fel két és fél liter vízzel. Ízlésed szerint sózd, borsozd, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tonhalat törd össze villával, szórd hozzá az apróra vágott újhagymát, a reszelt fokhagymát, a mustárt, a két tojást és a fűszereket, legvégül pedig a lisztet. Keverd össze, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés A haltörzseket megtisztítjuk, lehúzzuk a bőrt, besózzuk. A tojásból, lisztekből, sóból, tejből, szódából, pirospaprikából kicsit sűrűbb tésztát keverünk, mint a pala...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű