Karácsonyi svéd sütemény (Pepperkakor)
Hozzávalók:
55 dkg liszt
30 dkg margarin
2 db tojás sárgája
10 dkg porcukor vagy darált barna cukor
10 dkg méz
1/2 evőkanál szegfűszeg
1/2 evőkanál fahéj
1/2 kiskanál szerecsendió
1/2 kiskanál gyömbér
1 kiskanál sütőpor
4 dkg kakaó
A lisztet, cukrot és sót elkeverjük, majd belereszeljük a narancs héját. A vajat kis kockákra vágjuk, a lisztes keverékkel elmorzsáljuk (kézzel vagy konyhagéppel) Amikor zsemlemorz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszeket ledaráljuk (krémestől mindenestől). Összegyúrjuk a krémsajttal, és a masszából golyókat formázunk. A fehér csokit megolvasztjuk, és bevonjuk vele a trüffeleket. Kek...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük a tojást a mézzel, a cukorral és a vajjal, majd a lisztbe keverjük a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Ezután hozzákeverjük a tojásos masszához, és 1 órára hűtőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű