menu

Családireceptkönyv.hu

Áfonyás-diós gyümölcskenyér


Írta:

Elk. idő: 60-120 perc
Adag: 12 szelet
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



3 db tojás
10 dkg puha vaj
8 dkg cukor
1 narancs reszelt héja
18 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
5 dkg durvára vágott dió
10 dkg aszalt gyümölcs vegyesen (aszalt barack, vörös áfonya)

A tetejére

1 evőkanál porcukor
maroknyi szeletelt mandula
kevés aszalt áfonya

Elkészítés:


A vajat habosra keverjük a cukorral, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd a narancs reszelt héját, és alaposan összekeverjük.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, simára keverjük, majd beleszórjuk a durvára vágott diót és a feldarabolt aszalt gyümölcsöket (az áfonyát nem kell tovább aprítani).
A masszát egy sütőpapírral bélelt püspökkenyér- vagy szögletes formába kanalazzuk, és 180 fokos sütőben kb. 45 percig sütjük. Tűpróbával teszteljük, ha még ragad a belseje, de a teteje már pirul, akkor ráterítünk lazán egy alufóliát. Sütés közben a teteje kissé megreped, de ez nem gond – ettől lesz szép, rusztikus a kész gyümölcskenyér.
Ha kész, hagyjuk kihűlni, majd porcukrot szitálunk rá, és száraz serpenyőben megpirított szeletelt mandulával és aszalt áfonyával megszórva tálaljuk.

Áfonyás-diós gyümölcskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Házi gyümölcsös fagyi
Házi gyümölcsös fagyi

Dobjátok őket a turmixgéppe, majd mehentek a papírpoharakba - ha van, akkor fagyiformákba -, és be velük a mélyhűtőbe - 1/2 óra után már eléggé megdermednek, hogy beleszúrd a pálci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Aranygaluska vaníliaízű öntettel
Aranygaluska vaníliaízű öntettel

Keverjük össze az élesztőt a liszttel. Adjunk hozzá 6 dl langyos tejet, 5 dkg margarint, tojássárgát, 5 dkg cukrot és sót. Gyúrjunk egy sűrű tésztát belőle. Hagyjuk másfél órái...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rizsfelfújt/rizskoch/(mazsolás)
Rizsfelfújt/rizskoch/(mazsolás)

A rizst hideg,a mazsolát pedig meleg vízzel leöblítjük,lecsepegtetjük.A tejet 3 dkg vajjal,6 dkg cukorral,és citromhéjcsíkokkal felforraljuk.A rizst beletesszük,lassú tűzön,félreb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sárgabarackos pite
Sárgabarackos pite

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, tojássárgáját és olajat vagy vajat. Közben a langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk az élesztőt. Majd az élesztős tejet...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk