menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszelet


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 evőkanál víz
25 dkg étcsokoládé
8 dkg Rama
A krémhez
8 dl habtejszín
3,75 dkg Dr. Oetker Őrölt Zselatin
3,75 dl tej
5 csomag Vanillincukor
5 evőkanál kristálycukor
A tepsi kikenéséhez
finomliszt
Rama
A tésztához
1 csapott kiskanál mézes sütemény fűszerkeverék
1 csomag Dr. Oetker Sütőpor
4 dkg kakaópor
30 dkg finomliszt
6 evőkanál víz
20 dkg kristálycukor
8 tojás
8 dkg Rama

Elkészítés:


A tojások sárgáját a cukorral elektromos habverővel, maximális fokozaton 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük. A vizet és a puha (szoba-hőmérsékletű) Ramát hozzáadjuk, majd 1-2 percig tovább habosítjuk. A lisztet a kakaóporral, a sütőporral és a mézes fűszerkeverékkel összeforgatjuk és az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros, Ramás masszára tesszük. A kakaós, lisztes keverék egyharmadát rászitáljuk és óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, két részletben keverjük bele. Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, belisztezünk, vagy sütőpapírral kibélelünk. A massza felét egyenletesen, 33x32 cm-es lappá simítjuk rajta. Nem kell megijedni attól, hogy vékony lesz, mert a sütőportól megnő és amúgy sem kellenek vastag lapok a süteményhez. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 10-12 percig sütjük. A maradék masszából még egy vékony tésztalapot sütünk ugyanígy. Mindkettőt hűlni hagyjuk. Elkészítjük a krémet. Ehhez a kétféle cukrot a tejbe szórjuk és kevergetve felforraljuk. Továbbra is szüntelenül kevergetve a zselatint beleszórjuk, kis lángon 1-2 percig főzzük, pontosabban addig, amíg a zselatin felolvad benne. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, ez pontosan elég idő arra, hogy a tejszínt kemény habbá verjük, amibe azután apránként belecsurgatjuk a már csak langyos, zselatinos tejet. Ezt a könnyű habot gyorsan, mielőtt megdermedne, rásimítjuk az egyik tésztára. A másik tésztalapot ráillesztjük és egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk. 1-2 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy a tejszínes tölteléke biztosan megdermedjen. A bevonáshoz való vizet egy kis lábasba kanalazzuk, a Ramát hozzáadjuk és kis lángon kevergetve felolvasztjuk. A kétféle csokoládét apránként beleszórva felolvasztjuk úgy, hogy amikor a fele csoki belekerült, lehúzzuk a tűzről, különben túlmelegszik és összeáll egy kemény, kezelhetetlen tömbbé. A sütemény tetején elsimítjuk. Éles késsel rögtön bejelöljük rajta a szeletek helyét nagyjából 8x3 cm-eseket, mert csak így tudjuk majd szépen szeletelni. Dermedni hagyjuk, végül forró vízbe mártott késsel az előre bejelöltek szerint felszeleteljük.

Tejszelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fanta szelet diétás
Fanta szelet diétás

Narancszselé hozzávalói: 2 narancs leve (106 g) 3 dl szénsavas ásványvíz 15 g Szafi Fitt negyedannyi édesítő (ha a narancs édes, lehet kevesebb is) 35 g Szafi Fitt vaníliás pu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Narancsos kuglóf
Narancsos kuglóf

A cukrot és a tojást kézi mixerrel kihabosítjuk, hozzáadjuk az olívaolajat, a narancslevet és a görög joghurtot. Addig habosítjuk tovább a géppel, amíg homogén masszát nem kapunk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tejkaramellás sport szelet
Tejkaramellás sport szelet

A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, Egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Narancsos csoda
Narancsos csoda

A porcukrot habosra keverjük a vajjal, a habtejszínnel, mézzel, őrölt fahéjjal és a narancshéjjal. Hozzáadjuk a narancslevet és lefagyasztjuk. A narancsok tetejét levágjuk, eltáv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk