10 db tojás
50 dkg étcsoki
10 dkg vaj
20 dkg porcukor
A vajat, a csokit gőz fölött megolvasztjuk, a tojássárgáját a porcukorral felverjük, majd összekeverjük a két alapot, ha a csokis krém már langyos.
A fehérjét cseppnyi sóval felverjük. Óvatosan összevegyítjük a krémmel. Közepes méretű tepsiben,180 C-os sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Érdemes kipróbálni kandírozott narancshéjjal is.
Elkészítés 1. A hozzávalókat megfelezzük, mert az egyik piskótánk csokis a másik pedig gyümölcsös lesz. A vajat a cukorral a vanília aromával és a tojásokkal elkeverjük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a hozzávalókat keverjük alaposan össze, majd jöhet a tojás, a méz, és a picit megolvasztott margarin. Addig gyúrjuk még egyszerű, illatos rugalmas tésztát nem kapunk. 3 ré...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. réteg: A darált kekszet az átszitált porcukorral, a margarinnal és a fokozatosan hozzáadott tejjel gyúrjuk össze úgy, hogy egy linzertészta keménységű masszát kapjunk. Egy te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darát közepes lángon, szárazon, világos zsemleszínűre pirítjuk, majd forró vízzel felöntjük. A vizet lassan csurgatva adjuk hozzá, miközben habverővel keverjük. Beleszórjuk a mák...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Közepes