10 db tojás
50 dkg étcsoki
10 dkg vaj
20 dkg porcukor
A vajat, a csokit gőz fölött megolvasztjuk, a tojássárgáját a porcukorral felverjük, majd összekeverjük a két alapot, ha a csokis krém már langyos.
A fehérjét cseppnyi sóval felverjük. Óvatosan összevegyítjük a krémmel. Közepes méretű tepsiben,180 C-os sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Érdemes kipróbálni kandírozott narancshéjjal is.
https://receptneked.hu/palacsintak/csodapalacsinta/
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézKarikára vágom a kifliket 0.5 l langyos tejbe 2 csomag vaníliás cukrot és 2 teáskanál étkezési rumot keverek. Ráöntöm és összekeverem a kiflivel. Pihenni hagyom. Mákot összek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk. 2. A masszát a formába terítjük, egyenletesre nyomkodjuk, hogy sima legyen a teteje. 3. Vízgőz fölött a csokoládét felolvasztjuk az olajjal, majd...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat egy tálban összkeverjük, majd a gyümölcsöt is a masszához adjuk. A tepsit kilisztezzük, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben sütjük. Akkor van kész, ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű