Tészta:
15 dkg porcukor
4 tojás sárgája
25 dkg margarin
45 dkg liszt
1 cs sütőpor
Töltelék:
1 kg alma
3 dl Extra Jam (baracklekvár)
4 tojás fehérje
10 dkg porcukor
A tésztához a porcukrot kihabosítjuk alaposan a tojás sárgákkal és a megolvasztott, de nem forró margarinnal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. 30 dkg-ot leveszünk a tésztából és mélyhűtőbe tesszük.
A maradék tésztát kinyújtjuk és egy kivajazott, lisztezett gáztepsibe tesszük úgy, hogy pereme is legyen, majd megkenjük a lekvárral.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk és eloszlatjuk a tésztán egyenletesen. A fehérjéket a cukorral felverjük keményre, majd az alma tetején elsimítjuk. A maradék tésztát kivesszük a hűtőből és a reszelő nagy lyukán ráreszeljük a hab tetejére.
Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Megvárjuk míg labgyosra hűl, majd szeletekre vágva tálaljuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. A túrótölteléket összedolgozzuk, a tésztát kinyújtjuk, és a 2/3 részét sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. 2. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk. Ha a tészta esetleg nem állna össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, élesztős tejet, és alaposan összegyúrjuk. Letakarva, meleg...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Nehéz1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jó nyújtható legyen. 2. A tésztát öt részre osztjuk. 3. Két lapot kinyújtunk, és külön külön-tepsi hátán megsütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű