menu

Családireceptkönyv.hu

Almás sütemény


Írta:

Elk. idő: 90perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
15 dkg porcukor
4 tojás sárgája
25 dkg margarin
45 dkg liszt
1 cs sütőpor

Töltelék:
1 kg alma
3 dl Extra Jam (baracklekvár)
4 tojás fehérje
10 dkg porcukor


Elkészítés:


A tésztához a porcukrot kihabosítjuk alaposan a tojás sárgákkal és a megolvasztott, de nem forró margarinnal, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és összegyúrjuk. 30 dkg-ot leveszünk a tésztából és mélyhűtőbe tesszük.

A maradék tésztát kinyújtjuk és egy kivajazott, lisztezett gáztepsibe tesszük úgy, hogy pereme is legyen, majd megkenjük a lekvárral.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, kinyomkodjuk és eloszlatjuk a tésztán egyenletesen. A fehérjéket a cukorral felverjük keményre, majd az alma tetején elsimítjuk. A maradék tésztát kivesszük a hűtőből és a reszelő nagy lyukán ráreszeljük a hab tetejére.

Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Megvárjuk míg labgyosra hűl, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Almás sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bory mama
Mogyorós kekszek
Mogyorós kekszek

Tegyük egy keverőtálba a szobahőmérsékletű vajat, majd szórjuk rá a megdarált földimogyoró, a porcukrot, a lisztet és a sót. Kezünkkel jó alaposan gyúrjuk össze. Gyúrjuk át lisztte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Raffaello-szelet-2
Raffaello-szelet-2

A tojásfehérjéket a cukorral, sóval felverjük kemény habbá, majd a lisztet, a sütőport és a kókuszt hozzákeverjük. Egy kb 27 x 35 cm-es tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük a té...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Madeleine Léa Linster módra
Madeleine Léa Linster módra

1. A vajat egy kis lábasban felolvasztom, hogy már kissé barnuljon. Félrehúzom. 2. Egy tálkában összekeverem a porcukrot, a lisztet, az őrölt mandulát és a sót. 3. Egy nagy kever...

Elkészítési idő: 30 p
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Szilvás gombóc (Rupáner konyhája)
Szilvás gombóc (Rupáner konyhája)

A krumplit felkockázzuk ès sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt hozzáadjuk a sót, áttörjük ès langyosra hűtjük. Közben elkèszítjük a morzsát: forró olajon, lassú tűzön megpirítjuk. Ezu...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk