40 dkg burgonyapüré
5 dkg tejföl
2 ek snidling (felkarikázva)
1 db tojás
olaj a sütéshez
Az előző napról maradt hideg burgonyapürét, a tejfölt és a snidlingett egy tálban fakanállal csomómentesre keverjük, majd beledolgozunk 1 db tojást.
Tapadásmentes serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat. Rátesszük a massza felét, lepénnyé lapogatjuk és mindkét oldalát megsütjük. Kivesszük a serpenyőből, és a többi masszát ugyanígy megsütjük.
A zöldbabot 4-5 percig forraljuk. Után a baconszalonnába tekerjük. Lisztbe, tojásba és darált dióba fogatjuk. Olajba kisütjük, de lehet fóliában is, sütőben sütve.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sajtot lereszeljük egy kis lyukú reszelőn. Összekeverjük a liszttel és a tojással. Dió nagyságú golyókat formázunk belőle /kb. 20 db/. Forró olajban percenként megfordít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat egy zöldségmosó kefével (ez nálam egy olyan körömkefe, amit csak a zöldségek tisztítására használok) alaposan lesikáljuk, feldaraboljuk. Először félbe, majd mindegyik...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű