Családireceptkönyv.hu

Burgonyalepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




40 dkg burgonyapüré
5 dkg tejföl
2 ek snidling (felkarikázva)
1 db tojás
olaj a sütéshez

Elkészítés:


Az előző napról maradt hideg burgonyapürét, a tejfölt és a snidlingett egy tálban fakanállal csomómentesre keverjük, majd beledolgozunk 1 db tojást.
Tapadásmentes serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat. Rátesszük a massza felét, lepénnyé lapogatjuk és mindkét oldalát megsütjük. Kivesszük a serpenyőből, és a többi masszát ugyanígy megsütjük.

Burgonyalepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gréta
Göngyölt zöldbab
Göngyölt zöldbab

A zöldbabot 4-5 percig forraljuk. Után a baconszalonnába tekerjük. Lisztbe, tojásba és darált dióba fogatjuk. Olajba kisütjük, de lehet fóliában is, sütőben sütve.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Sajtgolyók
Sajtgolyók

A sajtot lereszeljük egy kis lyukú reszelőn. Összekeverjük a liszttel és a tojással. Dió nagyságú golyókat formázunk belőle /kb. 20 db/. Forró olajban percenként megfordít...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Chilis steakburgonya
Chilis steakburgonya

A burgonyákat egy zöldségmosó kefével (ez nálam egy olyan körömkefe, amit csak a zöldségek tisztítására használok) alaposan lesikáljuk, feldaraboljuk. Először félbe, majd mindegyik...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Fokhagymás krumpli
Fokhagymás krumpli

A krumplit alaposan megmossuk és sós vízben puhára főzzük. Nem kell meghámozni Ügyeljünk, hogy ne főzzük szét. Ezt úgy kerülhetjük el könnyen, ha félig főtt állapotban elzárjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk