zöldségek tetszés szerint
olívaolaj
só, bors
Elkészíthető cukkiniből, édesburgonyából, sütőtökből, patisszonból, paszternákból, ki mit szeret.
Én most répát és petrezselyemgyökeret gyalultam le, mert az volt kéznél.
Nagyon hamar megvan, tetszés szerint fűszerezhető és ha elég vékonyra szeleteljük, akkor szuper ropogós lesz!
A megtisztított zöldséget minél vékonyabbra gyaluljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe pakolgatjuk úgy, hogy lehetőleg ne fedjék egymást, megkenjük az olajjal, sózzuk és borsozzuk.
200 Celsius – fokra előmelegített sütőbe toljuk, és hőlégkeveréses módozatban kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.
A vajat felolvasztjuk, a szuflétálakat kivajazzuk és kilisztezzük. A maradék vajhoz adjuk a lisztet, és 1-2 percig megfuttatjuk rajta. Folyamatos keverés közben hozzáöntjük a tejet...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepeselkészítés A káposztát vékonyan felszeleteljük, az almát kb. 1 cm vastagra daraboljuk. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzászórjuk a cukrot és addig kevergetj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymát összezúzzuk. A gerslit alaposan átmossuk egy szűrőben folyó víz alatt. A gombát felszeleteljük. Az olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a lecsepegtetett g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy bögre bulgur 2 bögre forróvízzel leöntve, sózva, egy műanyag edénybe. Lefedem 15-20 percre. Ez idő alatt kétszer gyorsan átforgatom. ☺
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű