50 dkg málna
2 dl tejszín
2 dl tej
2 dl víz
ízlés szerint méz
4 gombóc vaníliafagylalt
40 dkg málnát turmixgépbe teszünk, ráöntjük a tejszínt, a tejet, a vizet, és 2-3 evőkanál mézet. Simára turmixoljuk, majd átszűrjük a levest, és jó hidegre hűtjük. Tálaláskor 1-1 gombóc fagylaltot és málnaszemeket teszünk a tányérba, erre szedjük a levest.
Fahéjas szilvaleves elkészítése A szilvákat megmossuk, egy pár darabot félreteszünk, hogy majd legyen egy kis darabos rész is, a többit meghámozzuk, az edénybe beleöntjük a viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megtisztítjuk és felszeleteljük, edénybe tesszük. Annyi vizet öntünk rá ami ellepi, sózzuk és borsozzuk, puhára főzzük. Mikor megfőtt hozzáadjuk petrezselymet és a fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dinnyét félbe vágjuk, kimagozzuk és meghámozzuk. A háromnegyedét felkockázzuk és botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet összeturmixoljuk. A maradék...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, s hűtőbe rakjuk. Elkészítjük a tölteléket: A befőttes üvegből egy lábosba öntjük a meggybefőtt levét, rászórjuk a cukor felét, a vaníliás cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű