50 dkg málna
2 dl tejszín
2 dl tej
2 dl víz
ízlés szerint méz
4 gombóc vaníliafagylalt
40 dkg málnát turmixgépbe teszünk, ráöntjük a tejszínt, a tejet, a vizet, és 2-3 evőkanál mézet. Simára turmixoljuk, majd átszűrjük a levest, és jó hidegre hűtjük. Tálaláskor 1-1 gombóc fagylaltot és málnaszemeket teszünk a tányérba, erre szedjük a levest.
Elkészítjük a sajttekercset: a 20 dkg trappistát apróra reszeljük, beleöntjük egy nejlon zacskóba. Egy kis lábasban vizet forralunk, egyik kezünkkel tartva beleengedjük a zacskót....
Elkészítési idő: 80 perc / előké Nehézség: KözepesA dinnyét megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A friss mentát bő vízben alaposan megmossuk, leszárítjuk. A dinnyedarabokból késsel kivágjuk a húsát, kimagozzuk, m...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű