2 evőkanál étolaj
5 gerezd fokhagyma
500 g csirkemell filé
só
fehérbors (őrölt)
7 db paradicsom
bazsalikom (friss, vagy szárított)
200 ml főzőtejszín (15-20%-os)
100 g trappista sajt
szerecsendió (őrölt)
500 g gnocchi
Az olajon megfuttatom az apróra vágott fokhagymát.
Hozzáadom a kockára vágott csirkemellet, majd sózom és borsozom. A csirkét lepirítom.
Hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a bazsalikomot és fedő alatt összepárolom. Ez kb. 15 perc, amíg a paradicsom összefonnyad.
Felöntöm a főzőtejszínnel, belereszelem a sajtot és a szerecsendiót.
Amíg a szószos csirke összerottyan, addig bő, sós vízbe megfőzöm a gnocchit.
A megfőtt, lecsepegtetett gnocchit beleforgatom a paradicsomos csirkès szószba és összemelegítem.
A füstölt szalonnát kétszer átdaráljuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel, az elmorzsolt élesztővel, a tejföllel, a tojássárgákkal, a sóval, a borssal. Ha a tészta már teljesen s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáld tálba a lisztet, keverd el benne a sót, a cukrot, öntsd hozzá a langyos vízben feloldott élesztőt és az olajat. Alaposan gyúrd, dagaszd a tésztát legalább 15 percig vagy ad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót egy kisebb tálban villával összetörjük. 2. Összekeverjük a vaníliás cukorral, majd a tojásokkal és a tejföllel. 3. Ezután jöhetnek a száraz hozzávalók. Én ezt nagyon e...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű