Tészta:
40 dkg liszt
14 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
fél citrom reszelt héja
3 tojássárgája
ha szükséges, 2 evőkanál kemény tejföl
Töltelék:
a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd
15 dkg darált dióval
8 dkg porcukorral
3 púpozott evőkanál finom lekvárral és
fél citrom reszelt héjával jól elkeverjük
A hozzávalókból kemény, reszelhető tésztát gyúrunk. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük (én az alját nyújtani szoktam), és a tölteléket ráterítjük. A tészta másik felét a töltelékre reszeljük, és megsütjük. A sütőpapír segítségével könnyen kiemelhetjük a kész sütit a tepsiből, ha megfelelő nagyra vágtuk.
Elkészítés: a tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a darált diót, a kakaóport és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a tejfölt és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 2. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele. (Nekem...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA vaj felével vastagon kikenünk egy kisebb (kb. fél gáztepsinyi méretű) tepsit. A lisztet összeszitáljuk a porcukorral, belekeverjük a sütőport és a sót. A lisztes egyveleg felét...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűporcukor 250 g • tyúk tojás 2 db • vaj 80 g Simára keverjük a porcukrot, tojást és a vajat. méz 3 EK • finomliszt 300 g • sütőpor 12 g • közepes zsírtartalmú tej 1,5% 150 ml Hoz...
Elkészítési idő: 1 h. 10 min. Nehézség: Közepes