Tészta:
40 dkg liszt
14 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
fél citrom reszelt héja
3 tojássárgája
ha szükséges, 2 evőkanál kemény tejföl
Töltelék:
a 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd
15 dkg darált dióval
8 dkg porcukorral
3 púpozott evőkanál finom lekvárral és
fél citrom reszelt héjával jól elkeverjük
A hozzávalókból kemény, reszelhető tésztát gyúrunk. A tészta felét sütőpapírral bélelt tepsibe reszeljük (én az alját nyújtani szoktam), és a tölteléket ráterítjük. A tészta másik felét a töltelékre reszeljük, és megsütjük. A sütőpapír segítségével könnyen kiemelhetjük a kész sütit a tepsiből, ha megfelelő nagyra vágtuk.
A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, 25*20 cm-es, zsírozott tepsibe nyújtjuk. A meggyet leszűrjük, a levét felfogjuk és alaposan lecsepegtetjük. A lecsepegtetett meggye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPomiješati brašno, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo i sol u multipraktiku. Dodati maslac i kad se dobije mrvičasto tijesto, dodati žumanjke. Ako se tijesto mrvi, dodati 1 žli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a porcukorral, a fűszerkeverékkel és a szódabikarbónával. A margarint, és mézet felolvasztjuk, majd amikor már éppen csak langyos, hozzáadjuk az egész toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes