Hozzávalók:
1 csomag babapiskóta (30 db)
30 dkg gesztenyepüré
6 dl habtejszín
1 dl főtt feketekávé (a belocsoláshoz)
1 dl főtt feketekávé (a krémbe)
6 evőkanál cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
A babapiskóta felét egy tálcára, vagy sütőformába tesszük és az 1 dl kávé felét rálocsoljuk. A gesztenyepürét pépesítjük, az 1 dl kávét hozzáöntjük, jól összekavarjuk. A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot és beledolgozzuk a gesztenyét. A babapiskótára kenjük a krém felét, a többi babapiskótával befedjük és a megmaradt kávéval leöntjük. A maradék krémmel befedjük, megszórjuk a kakaóporral. Hűtőbe tesszük legalább 3 órára, majd fogyaszthatjuk.
--A tojásfehérjéket habbá verjük. --A sárgáját a 6 ek cukorral habosra keverjük kézi mixerrel, hozzáadjuk a 4 ek tejet, majd a sütőport, vaníliás cukrot és a lisztet. --Majd óvat...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. 2. Addig a lisztben elmorzsoljuk a margarint, teszünk bele egy csipet sót. 3. Ha az élesztő felfuto...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot, a tojássárgájával habosra kavarjuk, majd hozzáadjuk a vizet, a diót és a sütőporral összekevert lisztet. Végül lazán hozzákeverjük a habbá vert tojásfehérjét. Zsírozott,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes4 db zsemlét kettévágunk és a belét kikaparjuk.Cukros tejben mindkét felét kicsit megforgatjuk. 25 dkg túrót a zsemle belével, 2 tojássárgájával, a felvert fehérjével, vaníliás cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű