Családireceptkönyv.hu

Habos diós krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

6 tojásfehérje
4 tojássárgája
12 dkg porcukor
16 dkg darált dió
2 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
vaníliaaroma
A krémhez:

20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 evőkanál instant kávépor
5 dkg darált dió
1 dl habtejszín
A tetejére:

reszelt csokoládé

Elkészítés:


Elkészítése:

A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport és a darált diót is a habhoz kavarjuk, majd 23 x 32 cms tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokon megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a vajat a porcukorral kikavarjuk, majd hozzáadjuk a kávéport és a darált diót. A habot felverjük és belekeverjük a krémbe. A kihűtött lapot megkenjük a krémmel, reszelt csokoládéval megszórjuk a tetejét.

Habos diós krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rigó Jancsi
Rigó Jancsi

A tészta hozzávalóiból kakaós piskótát készítünk egy nagy méretű tepsiben.Félbe vágjuk. A habnak valót a fixálóval és a vaníliás cukorral habbá verjük, majd félre teszünk egy kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Varázslatos vanília sodó süti
Varázslatos vanília sodó süti

160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A sárgák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás-pudingos rakott piskóta
Almás-pudingos rakott piskóta

Az almát lereszeljük, ízlés szerint cukorral és fahéjjal elkeverjük. A pudingporból cukorral és a tejjel sűrű krémet főzünk. Egy átlátszó tál aljára babapiskótát teszünk, rá kev...

Elkészítési idő: 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Gofri - Gofritészta ropogós - OK
Gofri - Gofritészta ropogós - OK

1. A vajat a cukorral addig keverjük, még a cukor el nem olvad (robotgéppel). 2. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. 3. A sárgáját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk