Hozzávalók:
6 tojásfehérje
4 tojássárgája
12 dkg porcukor
16 dkg darált dió
2 evőkanál liszt
1 tasak sütőpor
vaníliaaroma
A krémhez:
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 evőkanál instant kávépor
5 dkg darált dió
1 dl habtejszín
A tetejére:
reszelt csokoládé
Elkészítése:
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport és a darált diót is a habhoz kavarjuk, majd 23 x 32 cms tepsibe öntjük a tésztát és 180 fokon megsütjük. Megcsináljuk a krémet: a vajat a porcukorral kikavarjuk, majd hozzáadjuk a kávéport és a darált diót. A habot felverjük és belekeverjük a krémbe. A kihűtött lapot megkenjük a krémmel, reszelt csokoládéval megszórjuk a tetejét.
3-4 órára, vagy akár egy éjszakára is beáztatjuk a gesztenyét. (A penészest, lyukast, stb. kidobáljuk belőle.) A domborúbb oldalát keresztbe kell metszeni egy éles késsel. A héját...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta száraz hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A mézet és a vajat kicsit összemelegítjük, és addig kevergetjük, amíg a vaj el nem olvad. Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA formákat nem kell kikenni, viszont készítsük elő őket egy nagy tepsire, egymás mellé rakosgatva. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk a porcukorral, tojássárgákka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olajat, az élesztőt és a vizet, tejet majd jól összegyúrjuk, dagasszuk. Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre tesszük, amíg a duplá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes