Családireceptkönyv.hu

Dalmát kocka.


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:

4 db tojásfehérje (nagy)
10 dkg porcukor
10 dkg darált dió
6 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 nagy marék apróra vágott dió
1 marék mazsola

Krém hozzávalói:

2,5 dkg vaníliás pudingpor
2 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
2 dl tej
2 dl Hulala (v. habtejszín)

Elkészítés:


A tojásfehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, kanalanként adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá.

A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd szitáljuk hozzá a keményre vert habhoz. Ezután adjuk hozzá a darált diót, majd keverőkanállal óvatosan keverjük össze.

Egy kb. 30x35 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egyenletesen kenjük el benne a masszát, majd szórjuk meg az apróra vágott dióval, és a mazsolával. (legközelebb a mazsolát beáztatom majd egy kevés rumba, mert így szárazon kissé túlsült, melytől azért így is finom volt)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt szép világos színűre. (én légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd vágjuk el két egyforma darabra a tésztát.

Krém készítése:
A pudingport keverjük simára a tejjel, és a cukorral, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki teljesen. (így szép sima marad a puding, nem lesznek benne kisebb csomócskák)

A Hulalát verjük fel kemény habbá, majd két evőkanálnyit adjunk a kihűlt pudinghoz. Ezután kézi habverővel, keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá a maradék felvert tejszínt, majd óvatosan keverjük össze.

Helyezzük az egyik tésztalapot egy tálcára, majd egyenletesen kenjük rá a vaníliakrémet. Ezután helyezzük rá a másik lapot, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Dalmát kocka.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Sütés nélküli almatorta
Sütés nélküli almatorta

A dolog rém egyszerű. Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük. 1 dl víz társaságában a cukorral és fahéjjal – amit ízlés szerint adagolunk -, feltesszük párolódni. Közben a tort...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyers kókuszos banán zöld szósszal
Nyers kókuszos banán zöld szósszal

A banánokat karikára vágjuk és megszórjuk kókuszreszelékkel. (megforgathatjuk kakaó vagy karobporban is, csak azt egy másik tálban). A banánt, avokádót, a citrom levét és a mézet...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás máktorta
Almás máktorta

A tésztához a tojásokból piskótát verek , ezután adom hozzá a reszelt citromhéjat, a fahéjat, sót és a darált mákot, amit előtte összekevertem 2 evőkanál almás töltelékkel. Az a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: domika1
Diós kosárka
Diós kosárka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk