Hozzávalók:
30 dkg háztartási keksz
15 dkg vaj
A fehér réteghez:
3 dl citromos joghurt
3 evőkanál porcukor
1 kis tasak zselatin
A felső réteghez:
3 dl epres joghurt
10 dkg eper (fagyasztott is jó)
3 evőkanál porcukor
1 kis tasak zselatin
Elkészítése:
A kekszet a vajjal összekavarjuk, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 170 fokos sütőben 10 percen át szárítjuk. A citromos joghurtot a porcukorral kikavarjuk. A zselatint kevés vízben feloldjuk és hozzákavarjuk. A lehűtött kekszes masszára simítjuk és másfél órára hűtőbe tesszük. Az epres joghurtot a porcukorral összekavarjuk, hozzáadjuk a pépesített epret. A zselatint kevés vízben feloldjuk, hozzákavarjuk. A citromos réteg tetejére simítjuk és hűtőbe tesszük, amíg megkeményedik a krém. A sütőforma oldalát lekapcsoljuk, a tetejét gyümölcsdarabokkal díszíthetjük, és szeleteljük.
elkészítés A tejbe beletesszük a cukrokat. Gyenge tűzön, folytonos keverés közben beleszórjuk a búzadarát. Teljesen sűrűre főzzük. Ezután a grízes masszát egy deszkára öntjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni. 2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk. 3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez a...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd pár percig pihentetjük. Kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű