100 g teljes kiőrlésű liszt
50 g finom zabpehely (Aldi kék csomagos)
150 g teljes kiőrlésű keksz vagy zabkeksz (Aldi butterkeks)
100 g vaj vagy margarin
50 g nyers nádcukor
csip.só
vanília vagy egyéb ízesítő választható, belekerülő tölteléktől függően
Mindent beleteszek a késes robotgépbe , addig forgatom, míg nedves morzsás állaga lesz. Ha még nem elég tapadós-nedves, úgy néhány csepp vizet teszek hozzá.
Tortaformába halmozom, lenyomkodom, ügyesen peremet alakítok ki a szélén és sütöm 20-30 percig, 180 fokon szárazra, kissé színesre.
Hidegen tölthető bármivel. Én a vendégség napján szeretem tölteni, hogy igazán ropogós maradjon a tortakéreg.
Töltelékek: csoki mousse, citrom vagy narancs curd, tejkaramell, puding stb.
Darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edénybe a margarint a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira,hogy a margarin és a cukor elolvadjon. Hozzáadjuk a keksze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTetejére: 5 tojás fehérje, 25 dkg porcukor gőz felett jó keményre verjük, a tésztára tesszük, majd csokival vagy tortadarával szórjuk.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA kuszkuszt elkeverjük a mazsolával és a gyömbérrel, majd leöntjük a forró vízzel. Lefedjük, és hagyjuk kb. 7-10 percig állni. Az almát vékony szeletekre vágjuk, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kölest a sós vízben megfőzzük. 2. Belekeverünk minden egyéb hozzávalót (nyugodtan lehet kóstolgatni, esetleg jobban/kevésbé édesíteni). 3. Vajjal kikent formába öntjük, és f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű