menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós, kekszes torta alap


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6 Mindenkié
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g teljes kiőrlésű liszt
50 g finom zabpehely (Aldi kék csomagos)
150 g teljes kiőrlésű keksz vagy zabkeksz (Aldi butterkeks)
100 g vaj vagy margarin
50 g nyers nádcukor
csip.só
vanília vagy egyéb ízesítő választható, belekerülő tölteléktől függően

Elkészítés:


Mindent beleteszek a késes robotgépbe , addig forgatom, míg nedves morzsás állaga lesz. Ha még nem elég tapadós-nedves, úgy néhány csepp vizet teszek hozzá.
Tortaformába halmozom, lenyomkodom, ügyesen peremet alakítok ki a szélén és sütöm 20-30 percig, 180 fokon szárazra, kissé színesre.
Hidegen tölthető bármivel. Én a vendégség napján szeretem tölteni, hogy igazán ropogós maradjon a tortakéreg.

Trükkök, tippek, praktikák:


Töltelékek: csoki mousse, citrom vagy narancs curd, tejkaramell, puding stb.

Ropogós, kekszes torta alap

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Édes tejfölös lepény
Édes tejfölös lepény

A tésztához a lisztet elkeverjük a cukorral, sóval, sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajjal és a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Kávés - Hétlapos - saját
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Kávés - Hétlapos - saját

1. A tésztát összegyúrjuk a felsorolt hozzávalókból, 6 felé osztjuk, kinyújtjuk vékonyra, és a tepsi hátán megsütjük. 2. Amikor kisült és a krém meghűlt, a lapokra kenjük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Thuróczy
Zabkorpás Palacsinta
Zabkorpás Palacsinta

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Gyümölcskenyér (Uruguay recept)
Gyümölcskenyér (Uruguay recept)

A banánt pépesre összetörjük, majd a cukorral, a tojással, a margarinnal és a tejjel összekeverjük. Külön összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót és az apríto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk