100 g teljes kiőrlésű liszt
50 g finom zabpehely (Aldi kék csomagos)
150 g teljes kiőrlésű keksz vagy zabkeksz (Aldi butterkeks)
100 g vaj vagy margarin
50 g nyers nádcukor
csip.só
vanília vagy egyéb ízesítő választható, belekerülő tölteléktől függően
Mindent beleteszek a késes robotgépbe , addig forgatom, míg nedves morzsás állaga lesz. Ha még nem elég tapadós-nedves, úgy néhány csepp vizet teszek hozzá.
Tortaformába halmozom, lenyomkodom, ügyesen peremet alakítok ki a szélén és sütöm 20-30 percig, 180 fokon szárazra, kissé színesre.
Hidegen tölthető bármivel. Én a vendégség napján szeretem tölteni, hogy igazán ropogós maradjon a tortakéreg.
Töltelékek: csoki mousse, citrom vagy narancs curd, tejkaramell, puding stb.
A tojásokat ketté választjuk, a sárgáját a "cukorral" habosra verjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a vizet, a lisztet, a kakaóport és a sütőport is. A fehérjét kemény habbá verjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos cukros vízbe és felfuttatjuk. Amikor felfutott az élesztő akkor egy keverőtálba tesszük az összes hozzávalót és egy kanállal gyors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kakaóvajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és a mézet, jól összekeverjük. Dúsíthatjuk magokkal, gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel is.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból meggyúrom a tésztát és elosztom nagyobb és kisseb részre. Nagyobbik tésztát kivajazott, lisztezett 37x27 cm tepsibe egyenletesen bele tapogatom és mehet rá a tölt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű