100 g teljes kiőrlésű liszt
50 g finom zabpehely (Aldi kék csomagos)
150 g teljes kiőrlésű keksz vagy zabkeksz (Aldi butterkeks)
100 g vaj vagy margarin
50 g nyers nádcukor
csip.só
vanília vagy egyéb ízesítő választható, belekerülő tölteléktől függően
Mindent beleteszek a késes robotgépbe , addig forgatom, míg nedves morzsás állaga lesz. Ha még nem elég tapadós-nedves, úgy néhány csepp vizet teszek hozzá.
Tortaformába halmozom, lenyomkodom, ügyesen peremet alakítok ki a szélén és sütöm 20-30 percig, 180 fokon szárazra, kissé színesre.
Hidegen tölthető bármivel. Én a vendégség napján szeretem tölteni, hogy igazán ropogós maradjon a tortakéreg.
Töltelékek: csoki mousse, citrom vagy narancs curd, tejkaramell, puding stb.
A hozzávalókat összekeverni és egy 20 cm hosszú rudat gyúrni belőle. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180°C-on 30 percet sütni, majd amikor kihűlt, féloldalasan felszeletelni, a szelet...
Elkészítési idő:- Az élesztőből egy kevés langyos, cukros tejjel kovászt készítek. A lisztet mélyebb tálba teszem, és a megkelt kovászt beleöntöm. - Összekeverem a tojások sárgáját a vajjal, a cu...
Elkészítési idő:2dl tejet meglangyosítok kéz melegre,1 evők.cukrot elkeverek benne és az élesztőt belemorzsolva jól felfuttatom.A lisztet átszitálom a vájlingba és ráhintek 1 pupos evők.cukrot,1...
Elkészítési idő: