Hozzávalók:
A tésztalaphoz:
– 500 gramm háztartási keksz
– 400–500 ml tej
– 3 kanál kakaó
A krémhez:
– 200 gramm porcukor
– 200 gramm vaj
– 100 gramm kókuszreszelék
– 3 csomag vaníliás porcukor
Elkészítés:
Először össze kell törni finomra a kekszeket, ha ez kész, adjuk hozzá a kakaóport és a tejet, majd az egészet szépen, alaposan keverjük össze. A masszát osszuk el két egyenlő részre. Mindkét tésztamasszát tegyük két sütőpapír közé, majd helyezzük rájuk a krémet és nyújtófa segítségével szépen, ujjnyin vastagra nyújtsuk ki. Tegyük hideg helyre egy jó óráig, majd ezután próbáljuk meg feltekerni.
A krémet a következőképpen kell elkészíteni: a vajat a porcukorral és a vaníliás porcukorral szépen dolgozzuk össze, próbáljunk habot verni belőle. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, ismét keverjük jól össze az egészet. Ezt is osszuk kettőbe, majd a fent leírtak alapján kenjük a kekszes, kakaós tésztalapra.
A liszteket a sütőporral, vaníliás cukorral, porcukorral összekeverjük. gyorsan elmorzsoljuk benne a hideg margarint, teszünk bele egy tojást, és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTöltelékhez az almát lereszeljük, majd puhára pároljuk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és két felé osztjuk. Kinyújtva az az egyiket a tepsi aljára tesszük, ráhalmozzuk a ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, a szódabikarbónával, a porcukorral és a fahéjjal. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat külön edényben felütjük, habüstbe, vagy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a folyadékokat, és egyneművé keverjük, majd fokozatosan elkeverjük benne a lisztet, sózzuk. F...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz