Családireceptkönyv.hu

Aranygaluska


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 5 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához:     

60 g zabpehelyliszt (darált zabpehely)
30 g vaníliás protein      
80 g zsírszegény krémtúró      
1 tojás (M­es) + 1 tojásfehérje   
1 tk szódabikarbóna      
80 ml langyos víz      
édesítő ízlés szerint      
+ darált dió: kb. 50 g 

Elkészítés:


1. Egy nagy edénybe a lisztet és proteinport összekeverjük, majd a közepére szórjuk az instant élesztőt, és ráöntjük a langyos vizet és kissé összekeverjük egy fakanállal.

2. Beledobjuk a tojás­túró párost, majd az egész masszát csomómentesre kikeverjük.

3. Hagyjuk egy negyed órát pilledni a tésztát, ami természetesen nem fog akkorára dagadni, mint nagyanyáink mesébe illő kelt tésztái, de ezen remélhetőleg mindenki hamar túlteszi magát, ha konstatálja, hogy a végeredmény így is finom, ráadásul nem fedezi három kőműves napi kalória adagját.

4.Szóval ha eljött az idő, akkor előszedjük a szilikonos muffin formákat, és megkezdjük a galuska művelet utolsó pontját: a formába hozást! Vagyis töltést. Egy evőkanál segítségével a muffin formába töltünk 1­1 kanálnyi tésztát, majd megszórjuk a dióval. Mehet rá még egy kanálnyi tészta, és szintén a dió... ezt addig játsszuk, még a mélyedés háromnegyedén túl nem jutunk

5. Ha minden hely betelt, akkor ellenőrizd, hogy minden muffin tetejét dió fedi­e, és ha igen, irány a sütő! Állítsd a lángot 170 fokra, és várd ki türelmesen azt a laza 20­30 percet, még el nem nyeri alkotásod azt a szilárd és sült aranygaluska formát, amit szénhidrát megvonástól kopogó szemed már rég nem látott. A megsült muffinokat vedd ki a sütőből és hagyd a formában kihűlni.

A vanília sodóhoz a kimaradt tojássárgáját is hasznosítjuk, és mellette 30 g proteinből, 2 dl vízből, 1 dl tejből és 1 evőkanál zabpehelylisztből szép sűrű sodót készítünk kis tűzön, szorgos kavargatás közben.

Aranygaluska

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kenyérlángos
Kenyérlángos

A lisztet a keverőtál aljába öntjük, közepébe fészket készítünk. Beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos vizet. Hagyjuk picit felfutni, majd ráöntj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült csirkemell joghurtos pácban
Sült csirkemell joghurtos pácban

A megmosott és megszárított csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk. Egy tálban összekeverjük a joghurttal, a szétnyomott fokhagymával, sóval, borssal, citromlével, és az apróra vágo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar GOMBÁS-BACONOS CSIRKEMÁJ
GOMBÁS-BACONOS CSIRKEMÁJ

Tegyük egy serpenyőbe a vajat, olvasszuk fel majd pirítsuk meg benne a csirkemájat. Közben szeleteljük fel a bacont, a gombát és a hagymát. Amikor a máj kissé megpirult adjuk hozzá...

Elkészítési idő: 45 PERC
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
SÜLT KOLBÁSZOS LECSÓ
SÜLT KOLBÁSZOS LECSÓ

A sült kolbászos lecsó elkészítéséhez a kolbászt karikára vágjuk, és zsíron megsütjük. Azután kiszedjük a serpenyőből, és félretesszük. Az apróra vágott hagymát a serpenyőben viss...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk