menu

Családireceptkönyv.hu

Madártej


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 ml tej
2 ek proteinpor ( 25g )
3 tojás
folyékony édesítő

Elkészítés:


Négy adag madártejhez fél liter tejet felteszünk alacsony lángon a tűzhelyre melegedni. Közben három tojást kettéválasztunk, a fehérjéből kemény habot készítünk és hozzáadunk egy púpozott evőkanál nyírfacukrot vagy más édesítőt. A sárgáját egy evőkanál vaníliás proteinporral habosra keverjük. Vigyázzunk, hogy a tej ne fusson ki! Ha a tej felforrt, kanállal készítsünk nagyobb galuskákat a tojáshabból és tegyük a tejbe. A galuskákat egy percig főzzük, majd fordítsuk meg és további egy percig hagyjuk főni. Egy tálra szedjük ki. Ha az összes galuskát ilyen módon megfőztük, hőkiegyenlítés céljából merjünk ki egy evőkanálnyi forró tejet és keverjük homogén állagúra a tojássárgájával. Adjunk hozzá még egy evőkanálnyi proteinport, keverjük simára és adagoljuk a tejhez. Amint besűrűsödik egy picit, vegyük le a tűzről.

Kis tálkákba adagoljuk a vaníliás tejet, a tetejére pedig 2­3 habgaluskát helyezzünk. Ízlésünk szerint melegen, vagy hidegen fogyasszuk.

Madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anita
PARADICSOMLEVES RIZSGOMBÓCCAL
PARADICSOMLEVES RIZSGOMBÓCCAL

A sárgarépát kettobe vagom, es felszeletelem. Keves olajon megparolom. Felontom annyi vizzel, hogy ellepje, fuszerezem soval , fehérborssal, beleteszem a leveskockat, es kozepes...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Orja leves
Orja leves

A feldarabolt orját hideg vízbe feltenni, ha felforrt leönteni róla a vizet, majd újból felönteni hideg vízzel és feltenni kis lángra. A hab lesz a tetején azt levenni,só,bors bele...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gizella
Tárkonyos zöldbableves
Tárkonyos zöldbableves

A répát és a zellert kockára, a zöldbabot kb. 3 cm-es darabokra vágjuk. Ha nincs otthon friss zöldbab, jó a fagyasztott, vagy az üveges is. A vajon kissé megpirítjuk a lisztet,...

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsanett 1
Póréhagyma krémleves sajttal
Póréhagyma krémleves sajttal

Elkészítés: A pórét tisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A vajat az olajjal fazékban hevítjük, beleszórjuk a pórét, fonnyasztjuk. Belereszeljük a fokhagymát, 1-2 percig...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk