500 ml tej
2 ek proteinpor ( 25g )
3 tojás
folyékony édesítő
Négy adag madártejhez fél liter tejet felteszünk alacsony lángon a tűzhelyre melegedni. Közben három tojást kettéválasztunk, a fehérjéből kemény habot készítünk és hozzáadunk egy púpozott evőkanál nyírfacukrot vagy más édesítőt. A sárgáját egy evőkanál vaníliás proteinporral habosra keverjük. Vigyázzunk, hogy a tej ne fusson ki! Ha a tej felforrt, kanállal készítsünk nagyobb galuskákat a tojáshabból és tegyük a tejbe. A galuskákat egy percig főzzük, majd fordítsuk meg és további egy percig hagyjuk főni. Egy tálra szedjük ki. Ha az összes galuskát ilyen módon megfőztük, hőkiegyenlítés céljából merjünk ki egy evőkanálnyi forró tejet és keverjük homogén állagúra a tojássárgájával. Adjunk hozzá még egy evőkanálnyi proteinport, keverjük simára és adagoljuk a tejhez. Amint besűrűsödik egy picit, vegyük le a tűzről.
Kis tálkákba adagoljuk a vaníliás tejet, a tetejére pedig 23 habgaluskát helyezzünk. Ízlésünk szerint melegen, vagy hidegen fogyasszuk.
Forró zsiradékon megpirítom a vöröshagymát, rajta megfuttatom a fokhagymát és a köményt, a marhahúst ráteszem, pár percig dinsztelem, amíg a hús kifehéredik. A tűzről lehúzom, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucolunk minden zöldséget és apróra vágunk (a brokkoli és karfiol kivételével), odatesszük főni. Annyi vízben, hogy kb 15 cm-rel ellepje. Mikor félig megfőtt, hozzáadjuk a brok...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElőkészítem a húst, megtakarítom. Felteszem főni pici só hozzáadásával. Ha szükséges lehabozom. Előkészítem a zöldségeket, megmosom, felaprítom. A gombát 1 kanál olíva ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmosom, megtisztítom, feldarabolom. A fazékban felhevítem a kockákra vágott szalonnát és megpirítom. A hagymakockák következnek. Alaposan átforgatom majd jöhet a sá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű