500 ml tej
2 ek proteinpor ( 25g )
3 tojás
folyékony édesítő
Négy adag madártejhez fél liter tejet felteszünk alacsony lángon a tűzhelyre melegedni. Közben három tojást kettéválasztunk, a fehérjéből kemény habot készítünk és hozzáadunk egy púpozott evőkanál nyírfacukrot vagy más édesítőt. A sárgáját egy evőkanál vaníliás proteinporral habosra keverjük. Vigyázzunk, hogy a tej ne fusson ki! Ha a tej felforrt, kanállal készítsünk nagyobb galuskákat a tojáshabból és tegyük a tejbe. A galuskákat egy percig főzzük, majd fordítsuk meg és további egy percig hagyjuk főni. Egy tálra szedjük ki. Ha az összes galuskát ilyen módon megfőztük, hőkiegyenlítés céljából merjünk ki egy evőkanálnyi forró tejet és keverjük homogén állagúra a tojássárgájával. Adjunk hozzá még egy evőkanálnyi proteinport, keverjük simára és adagoljuk a tejhez. Amint besűrűsödik egy picit, vegyük le a tűzről.
Kis tálkákba adagoljuk a vaníliás tejet, a tetejére pedig 23 habgaluskát helyezzünk. Ízlésünk szerint melegen, vagy hidegen fogyasszuk.
1. A fokhagymát vágjuk apró darabokra. Melegítsük fel az zsiradékot, pár pillanat alatt pirítsuk le, majd adjuk hozzá az hámozott, apróra vágott burgonyát. 2. Pároljuk pár pillana...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűPörkölt alapot készítünk, de teszünk bele köményt, babérlevelet és fokhagymát is. Amikor a pörkölt félig vagy inkább 3/4-ig kész, felöntjük vízzel és beletesszük a krumplit, majd k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosban felolvasztjuk a zsírt, belepréseljük a megtisztított fokhagymát, összepirítjuk, és megszórjuk liszttel. Amikor kezd színesedni, kb. 1 dl vízzel hígítjuk. Beledobjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítom és pörköltnek való kockákra vágom. A hagymát apróra vágom, és egy lábasban, olajon megdinsztelem. Amikor már üveges a hagyma, akkor félrehúzom, pirospaprikával...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes