Családireceptkönyv.hu

Paradicsomleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


280 g sűrített paradicsom
pirospaprika

cukor
liszt
1 tojás
olaj
újhagyma
petrezselyemlevél

Elkészítés:


1. Egy 3 literes edénybe 3 evőkanál lisztet és 3 evőkanál olajat teszünk, majd közepes lángon világosbarnára pirítjuk

2. A tűzről levéve hozzáadunk 2 teáskanál pirospaprikát és felöntjük 5 dl vízzel

3. A tűzre visszarakva felöntjük további 5 dl vízzel

4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és fokozatosan 5 dl vizet hozzáöntünk kb 2-3 perc alatt

5. Hozzáadunk 1 teáskanál sót, 8 teáskanál cukrot, újhagymát és petrezselyemzöldet

6. Egy tojást felverünk, hozzáadunk 1 csipet sót és annyi lisztet, hogy lágy galuskatésztát kapjunk

7. Kivesszük a hagymát és petrezselyemzöldet, majd nagy lángon tovább főzzük

8. Beleszaggatjuk a galuskát

9. Kb. 5 perc alatt készre főzzük

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nóra
Tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves
Tárkonyos-tejszínes csirkeraguleves

A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve m...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Batyus leves
Batyus leves

A darált húst ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd egy villával alaposan összedolgozzuk. A tésztához összegyúrjuk a lisztet a tojással és a sóval. Liszt...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Lencsegulyás 2
Lencsegulyás 2

A lencsét nem árt egy-két órával hamarabb beáztatni. Ha már megszívta magát, akkor ételízesítős vízben megfőzzük. Vigyázzunk, hogy ne essen szét, mert azért egy pár percet még, a l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk