Családireceptkönyv.hu

Paradicsomleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


280 g sűrített paradicsom
pirospaprika

cukor
liszt
1 tojás
olaj
újhagyma
petrezselyemlevél

Elkészítés:


1. Egy 3 literes edénybe 3 evőkanál lisztet és 3 evőkanál olajat teszünk, majd közepes lángon világosbarnára pirítjuk

2. A tűzről levéve hozzáadunk 2 teáskanál pirospaprikát és felöntjük 5 dl vízzel

3. A tűzre visszarakva felöntjük további 5 dl vízzel

4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és fokozatosan 5 dl vizet hozzáöntünk kb 2-3 perc alatt

5. Hozzáadunk 1 teáskanál sót, 8 teáskanál cukrot, újhagymát és petrezselyemzöldet

6. Egy tojást felverünk, hozzáadunk 1 csipet sót és annyi lisztet, hogy lágy galuskatésztát kapjunk

7. Kivesszük a hagymát és petrezselyemzöldet, majd nagy lángon tovább főzzük

8. Beleszaggatjuk a galuskát

9. Kb. 5 perc alatt készre főzzük

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sütőtökkrémleves
Sütőtökkrémleves

Főzőedénybe töltsd a recept szerinti csirkelevest, add hozzá az apró kockákra vágott vöröshagymát és a szintén felaprított sütőtököt. Lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a fűszereke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Csicseriborsó krémleves
Csicseriborsó krémleves

A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variálhat...

Elkészítési idő: 105
Nehézség: Közepes
share
Burgonyakrém leves
Burgonyakrém leves

A burgonyachipshez meghámozzuk a burgonyát és zöldségszeletővel vékony szeleteket vágunk belőle. Leitatjuk róla a felesleges nedvességet, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A szel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Francia hagymaleves (Stahl Judit)
Francia hagymaleves (Stahl Judit)

A hagymát megpucoljuk, felszeleteljük 1 cm-es karikákra, és előveszünk egy nagy leveses fazekat. Kevergetve összemelegítjük benne a vajat az olívaolajjal, majd beletesszük a hagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk