280 g sűrített paradicsom
pirospaprika
só
cukor
liszt
1 tojás
olaj
újhagyma
petrezselyemlevél
1. Egy 3 literes edénybe 3 evőkanál lisztet és 3 evőkanál olajat teszünk, majd közepes lángon világosbarnára pirítjuk
2. A tűzről levéve hozzáadunk 2 teáskanál pirospaprikát és felöntjük 5 dl vízzel
3. A tűzre visszarakva felöntjük további 5 dl vízzel
4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és fokozatosan 5 dl vizet hozzáöntünk kb 2-3 perc alatt
5. Hozzáadunk 1 teáskanál sót, 8 teáskanál cukrot, újhagymát és petrezselyemzöldet
6. Egy tojást felverünk, hozzáadunk 1 csipet sót és annyi lisztet, hogy lágy galuskatésztát kapjunk
7. Kivesszük a hagymát és petrezselyemzöldet, majd nagy lángon tovább főzzük
8. Beleszaggatjuk a galuskát
9. Kb. 5 perc alatt készre főzzük
A hagymát apróra vágjuk, egy mély fazékban a zsíron üvegesre dinszteljük. Pirospaprikát szórunk rá. Fontos, hogy sűrű pörköltet kapjunk, mert akkor lesz a leves megfelelően karakt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zöldségeket megmossuk, meghámozzuk,feldaraboljuk. Olajon kicsit megpároljuk a káposztát majd felöntjük vízzel. Ízlés szerint fűszerezzük. Ha a káposzta megpuhult hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhagyma-pírítom+paprika+víz+zöldség+ízesítem-->ha minden puha bele a tészta:)
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTarka babot egy éjszakára beáztatni. Másnap felrakni sós vízben főzni. 5 perc főzés után leszűrni! Forró vízben feltenni főzni sós, borsikafüves, köménymagos vízben.A zöldségeket...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Könnyű