1 fej vöröshagyma nagy fej 1 fej fokhagyma egész fej 15 dkg Rama margarin 4 evőkanál liszt 2+2 evőkanál 2 db Knorr Tyúkhúsleves-kocka 2,5 liter víz 1,5 dl Főzőtejszín só bors szerecsendió Delikát ételízesítő 1,5 evőkanál tejföl 1,5 dl tej 20 dkg sonka felvágott 15-20 dkg sajt 4 szelet toast kenyér
A hagymákat megtisztítjuk, megmossuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk és megdinszteljük a 10 dkg olvasztott Rama margarinon, majd félrehúzzuk és belereszeljük a fokhagymagerezdeket. Visszahúzzuk a tűzre, majd pár keverés után megszórjuk 2evőkanál liszttel. Ezt enyhén megpirítjuk és gyorsan felöntjük a 2,5 liter vízzel. Langyosra melegítjük, belemorzsoljuk a két leveskockát és ízesítjük sóval, borssal, kevés őrölt szerecsendióval és delikáttal. Tovább főzzük forrásig, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt. Ismét felforraljuk, megkóstoljuk, elég fűszeres- e? A tejfölt, tejet és lisztet jól összekeverjük és elvégezzük a hőkiegyenlítést. A leves forró levéből kb. 2 merőkanálnyit öntünk a tejes masszához. Ezt óvatosan belecsurgatjuk a levesbe és lassú tűzön még egyszer felfőzzük.
Mindeközben a sonkát felkockázzuk és 2 dkg Rama margarin mennyiségen megpirítjuk.
Pirítóst készítünk a kenyérből, ha kész, forrón kenjük meg Rama margarinnal.
A tálalás a következő: a forró levesből tetszőleges mennyiséget szedünk egy tálba, reszelünk bele sajtot, (akár füstölt sajtot is), megszórjuk a pirított sonkával és mellé kínáljuk a vajas pirítóst.
A hőkiegyenlítés elengedhetetlen, így nem ugrik össze, nem lesz csomós a leves.
Tipp: Ha azt tapasztalnánk, hogy túl nagyra kockáztuk a hagymát, vagy levesünk csomós, egyszerű mixerrel tehetjük azonnal selymessé.
A húst felöntjük vízzel, meghintjük sóval és feltesszük főni egy nagyobb lábosban, ami lehetőleg bőven ellepi. Ha a víz felforrt, „lehabozzuk”, fűszerezzük és „bezöldségezzük”. Elő...
Elkészítési idő:A sütőtököt megsütni, kikaparni. 5 dkg vajon a fokhagymát kicsit megpárolni (épp hogy, nehogy megkeseredjen). Megfőzni a burgonyát, és az egészet húslével 40 percig főzni. Aztán ös...
Elkészítési idő:A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockára vágjuk. Az olajat felmelegítjük egy fazékban, beletesszük a hagymát és a fokhagymát, üvegesre sütjük és megszórjuk a liszttel. Amikor át...
Elkészítési idő: 35 perc