menu

Családireceptkönyv.hu

Zablepény


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 1 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 tojás
50 g zabpehely
fél kávéskanál szódabikarbóna
pici só
50 ml víz
1 virsli
reszelt sajt
paradicsom

Elkészítés:


A zabpelyhet, sót és a szódabikarbónát egy tányérba tesszük.

A két tojást felverjük a fél dl vízzel, majd ráöntjük a zabpehelyre és jól összekeverjük.

Egy serpenyőben megolvasztunk és felforrósítunk egy evőkanálnyi kókuszzsírt. Ráöntjük a zabos masszát és egy kanállal egyenletesen eloszlatjuk.

Közepes lángon 3-4 percig sütjük majd megfordítjuk.

Ha elkészült, akkor az egyik oldalára teszünk felkarikázott virslit és paradicsomot majd sajtot reszelünk rá és ráhatjuk a másik oldalát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Citromkrém - Lemon curd (paleo)
Citromkrém - Lemon curd (paleo)

Az összes hozzávalót tálba téve, gőz fölött addig kevergetjük, amíg puding sűrűségűvé nem válik. Süteményekbe töltelékként, péksütemények mellé lekvár helyett is remek.  

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Adagok
Adagok

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tojásos medvehagymakrém
Tojásos medvehagymakrém

A megfőtt és kihűlt tojást a mosott, lecsepegtetett medvehagymával, olajjal és a fűszerekkel botmixerrel összedolgozom. (fenyőmaggal, napraforgómaggal, aszalt parival izgalmasabbá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojáspalacsinta
Tojáspalacsinta

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk