2 tojás
50 g zabpehely
fél kávéskanál szódabikarbóna
pici só
50 ml víz
1 virsli
reszelt sajt
paradicsom
A zabpelyhet, sót és a szódabikarbónát egy tányérba tesszük.
A két tojást felverjük a fél dl vízzel, majd ráöntjük a zabpehelyre és jól összekeverjük.
Egy serpenyőben megolvasztunk és felforrósítunk egy evőkanálnyi kókuszzsírt. Ráöntjük a zabos masszát és egy kanállal egyenletesen eloszlatjuk.
Közepes lángon 3-4 percig sütjük majd megfordítjuk.
Ha elkészült, akkor az egyik oldalára teszünk felkarikázott virslit és paradicsomot majd sajtot reszelünk rá és ráhatjuk a másik oldalát.
Az összes hozzávalót tálba téve, gőz fölött addig kevergetjük, amíg puding sűrűségűvé nem válik. Süteményekbe töltelékként, péksütemények mellé lekvár helyett is remek.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megfőtt és kihűlt tojást a mosott, lecsepegtetett medvehagymával, olajjal és a fűszerekkel botmixerrel összedolgozom. (fenyőmaggal, napraforgómaggal, aszalt parival izgalmasabbá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű