1 kg burgonya, 20 dkg pulykasonka, 30 dkg bacon, 1 evőkanál vaj, só, bors, olaj.
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.
A hagymát apróra vágom és megdinsztelem, majd pirospaprikázom. A megtisztított és kockára vágott krumplit hozzáadom, és jól összekeverem, majd felöntöm annyi vízzel, hogy a krumpli...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a nagyobb rózsákat kettévágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Szűrőbe téve, lecsepegtetjük. Az alaposan megmosott rizst sós vízben me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét beáztatjuk a tejbe, majd kinyomkodjuk. A zsemlét, a darált húst, a sót, borsot, a zúzott fokhagymát, szárított petrezselymet, a tojást, a parmezánt összekeverjük. A massz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A Szójaszeleteket (vagy szójakockát) beletesszük egy nagyobb tálba, rámorzsoljuk a leveskockát vagy az ételízesítőt és leöntjük forrásban lévő vízzel, hogy bőven ellepje. Pár ór...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű