1 kg burgonya, 20 dkg pulykasonka, 30 dkg bacon, 1 evőkanál vaj, só, bors, olaj.
A burgonyát megtisztítjuk és 5-6 darabra vágjuk, a méretüktől függően. Sós vízben félig főzzük, nem kell, puhává váljon. Ezt követően leszűrjük és amíg még meleg átkenjük a vajjal és sózzuk, borsozzuk, majd minden darab burgonyát egy szelet sonkába csomagolunk, ezután pedig egy darab baconbe. Kiolajozott tepsibe tesszük és 10 percen át sütjük 180 fokon. Meg is forgatjuk, hogy minden oldala egyenletesen átsüljön.
Sajtos besamel A besamelhez vajon megpirítjuk a lisztet, majd felengedjük a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle. Sózzuk-borsozzuk és reszelünk bele szerecsendiót. A sajtokat a k...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűElkészítés: A kifliket kettévágjuk és a végüket levágjuk. Egy fakanál nyelének a segítségével, kivájjuk a kiflik belsejét. A maradék kiflibelet késsel, vagy az ujjunkkal kivesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd az olívaolajon elkezdjük megpirítani. Ha a hagyma már üveges, akkor a babérlevél kivételével hozzáadjuk az összes fűszert, és kicsit...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csülköt alaposan megmossuk,megtisztítjuk. Fazékba rakjuk,annyi vizet öntünk rá amennyi bőven ellepi. Megsózzuk,az egész borssal,az elfelezett hagymával,babérlevéllel,fokhagymáv...
Elkészítési idő: 3-4 óra Nehézség: Nehéz