4 db tojás, 22 dkg cukor, 15 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 2 ek kakaópor, 30 dkg liszt, 2 dl tej.
+ 50 dkg túró, 4 ek búzadara, 1 db tojás, 20 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja.
A túrót kikeverjük a többi töltelék alapanyaggal. Hagyjuk állni legalább egy órát, hogy a dara jól megdagadjon.
A tésztához a margarint habosra keverjük a cukorral, majd tovább keverjük a tojások sárgájával. Apránként hozzáadjuk a kakaós-sütőporos lisztet, majd annyi tejet, hogy egynemű, kicsit folyékony tésztát kapjunk. Ezután pedig a habbá vert fehérjét is beleforgatjuk.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a túrós keverékből galuskákat szaggatunk bele.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük.
Nálunk Olivér nem szereti a túrót, ezért én két adagot szoktam csinálni és a másikba keményre főzött és kihűtött vanília pudingot kanalazok a túrós töltelék helyett.
A tészta hozzávalóit összekeverjük: A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük. Végül beleforgatjuk a...
Elkészítési idő:A szokásos módon piskótát sütünk, külön a sárgát és külön a barnát. Közben a pudingokat a pudingpor csomagolásán lévő leírás szerint elkészítjük. A kakaós piskótára rákenjük a vaní...
Elkészítési idő: 60 percAz áfonyán kívül minden alapanyagot egy tálba teszünk és összekavarjuk. Ha a tészta csomómentes, belekeverjük az áfonyát is. A tésztát elosztjuk két kiolajozott bögrében és a mikro...
Elkészítési idő: