2 dl langyos tej
2 dl langyos víz
1 dl olaj
1 db tojásfehérje
1 dkg élesztő
65 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
8 g só
A töltelékhez:
15 dkg sajt
Tetejére:
1 db tojássárgája
Szezámmag vagy mák
A tejet, vizet, olajat összeöntjük, beletesszük az élesztőt, a tojásfehérjét, összekeverjük, majd beletesszük a sót, végül a lisztet. Alaposan összekeverjük, összegyúrjuk, és egy óra hosszát kelesztjük. Újra átgyúrjuk, majd a tésztát elfelezzük, az egyiket letakarjuk, hogy ne száradjon ki. A másikat vékonyra kinyújtjuk, olvasztott vajjal megkenjük, két oldalról behajtjuk a közepére, megint megkenjük olvasztott vajjal, majd alulról és felülről is középre hajtjuk. Félretesszük, és a másik tésztával is így járunk el. Ezután kinyújtjuk, megszórjuk a reszelt sajttal, szorosan feltekerjük, három ujjnyi darabokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 25 percig pihentetjük. Ezután lekenjük a tojássárgájával, megszórjuk a maggal és 180 fokra melegített sütőben 30 percig sütjük.
keksz, hogy érdemes inkább egy nagy adagot sütni a hétvégén. Sokkal-sokkal finomabb lesz! NLCafé f Ajánlom A BRAMAC °COOL tetőrendszer megtartja az otthon melegét! hirdetés...
Elkészítési idő:A hozzávalókat egy magas falú keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) kezdetben alacsony, majd magas fokozaton összedolgozzuk. Lisztezett munkalapon a tészt...
Elkészítési idő: 60 percA lisztet elkeverjük (Igen, tényleg csak ilyen kevés liszt kell bele!) a búzadarával, majd ráöntjük a tejet. Azzal is alaposan elvegyítjük, és a keveréket egy órán át hagyjuk állni...
Elkészítési idő: