30 dkg liszt
16 dkg margarin
8 dkg porcukor
1 db tojás
12 g sütőpor
6 evőkanál tej
1 kg alma
10 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 db citrom
1 kiskanál fahéj
A tetejét lekenése:
1 db tojássárgája
Először mindig az almát meg hámozom, le reszelem, ráfacsarom a citrom levét, majd a cukrot és a fahéjat is hozzáadom. Tovább ízesíthetjük a citrom reszelt héjával is. Jól átkeverjük és félre tesszük.
Összedolgozzuk a lisztet, margarint, porcukrot, tojást, sütőport és a 6 evőkanál tejet. Pici sót is adunk hozzá.
Jól összedolgozzuk, majd gyúródeszkán addig gyúrjuk, hogy jól nyújtható legyen. (én most 20 dkg margarint tettem bele, mert volt a hűtőben 1 megkezdett, így nekem több liszt kellett hozzá).
2 cipót készítünk, mikor kinyújtjuk sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Dióval meg szórjuk, az almából jól kinyomjuk a levét és a dióra terítjük. (elfelejtettem a diós részt fényképezni ezért, van még rajt csak ennyi alma
A margarint kockákra vágjuk, vastag aljú fazékba tesszük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót is, felfőzzük, majd belekeverjük a darált kekszet és a rumaromát. Alaposan összedolgozzuk...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingporból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtjuk, tepsibe rakjuk,r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170 Cº-ra. A margarint a cukorral elkeverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd a lisztet és a sütőport. A massza felét sütőpapírral bélelt nagy mé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd felforraljuk. A karikára vágott kiflit összevegyítjük mákkal, reszelt narancs- és citromhéjjal, mazsolával, majd leforráz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű