Kekszes alap: 50 dkg háztartási keksz, 5 dkg marcipán, 6 evőkanál porcukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 15 dkg vaj, 3 evőkanál tejszínhab, 0,5 dl langyos tej
Krém: 20 dkg marcipán
A tetejére: 15 dkg étcsokoládé, 1 teáskanálnyi vaj
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt is hozzáöntjük, ismét összedolgozzuk robotgéppel. A marcipánt apró darabokra törjük és belekeverjük, majd az egészet alufóliával kibélelt sütőformába tesszük és lehűtjük. A 20 dkg marcipánt felvagdossuk és elsimítjuk a kekszes alap tetején. Közben felolvasszuk a csokoládét és belekeverjük a vajat, a marcipános réteg tetejére öntjük és hűtőbe tesszük amíg megszilárdul és szeletelhetjük.
A tészta alapanyagait a mazsola és a dió kivételével egy edénybe tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Amikor a tészta teljesen sima belekavarjuk a vágott diót és a mazsolát, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA ricottát, cukrot, citromlevet és reszelt héját, a vaníliamagokat összeturmixoljuk a görög joghurttal. A szilikon formákat félig töltjük a krémmel, belekanalazunk egy kis barack...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA tésztához valókat összegyúrjuk, két cipóba vágjuk és egy éjszakán keresztül hűtőben tároljuk. Másnap kivajazott, kilisztezett tepsibe reszeljük az egyik cipót (nagy lyukú reszelő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alapanyagokat annyi tejjel összegyúrjuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Háromfelé elosztjuk és tepsi tetején kisütjük a lapokat. 2. A töltelékhez egy lapot összetör...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes