Családireceptkönyv.hu

Grízes császármorzsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tojás
2 ek cukor
pici só
3 dl gríz
6 dl tej
1 citrom reszelt héja
2 ek olaj
5 dkg mazsola

Elkészítés:


A tojást a cukorral, pici sóval összekeverem, majd a mazsolán és az olajon kívül minden hozzávalót jól összekeverek. A serpenyőben az olajat felhevítem és beleöntöm a masszát. Állandó keveréssel nagy lángon kavargatom, amíg morzsává alakul. A végén a mazsolát is ráöntöm és pár perc alatt összesütöm. Lekvárral vagy kakaóporral tálalom. Hidegen és melegen is finom.

Trükkök, tippek, praktikák:


Tepsiben is elkészíthető: kivajazom a tepsit, beleöntöm a masszát mazsola nélkül és előmelegített sütőben 180-200 fokon sütöm. Kb. 15-20 perc után megkeverem, majd 5 percenként keverem és tördelem kis darabokra, amíg morzsásra nem sül, picit hagyom pirulni is a végén.

Grízes császármorzsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Piskóta - kókuszos, vizes  (paleo)
Piskóta - kókuszos, vizes (paleo)

Kávédarálóval ledaráljuk a kókuszreszeléket és összekeverjük a konjac liszttel. A tojásfehérjékből az édesítővel nem túl kemény habot verünk, hogy az állaga olyan legyen, mint a te...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Aranygaluska
Aranygaluska

ANDI KONYHÁJA

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikoletta
Mascarpone puding
Mascarpone puding

A zselatint keverjük el jól cukros tejbe. Keverjünk össze mindent (a habtejszínt nem kell felverni). Öntsük bele egy lapos jénaiba, 3-4 órára hűtőben dermesszük meg.

Elkészítési idő: Kb.15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk