Családireceptkönyv.hu

LachyBook
család receptkönyve


https://csaladireceptkonyv.hu/lachybook
Családtagok: Avatar Haász László Avatar Pestuka Tibor Avatar Anikó Hutai Avatar Harkainé Perhócs Petra
Legújabb receptek
Avatar
Írta: László
Rántott sertésköröm
Rántott sertésköröm

1. Ellenőrizzük a lábakat: kiskéssel lekapargatjuk az esetlegesen rajta maradt szőrszálakat, esetleg leperzseljük, majd gondosan megmossuk. Belső részüket hosszában a csontig végig...

Elkészítési idő: 5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: László
Elzászi csülök
Elzászi csülök

A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, és szárazra töröljük. A káposztát hideg vízzel átöblítjük. A hagymát, a fokhagymát megpucoljuk. A hagymába beleszúrjuk a két szegfűszeget, a fok...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Ököruszály leves kelbimbóval
Ököruszály leves kelbimbóval

A marhafarkat 1 liter vízben, kuktában 60-80 percig főzzük. Beletesszük a hagymát, sót és - lehetőleg gézbe csomagolva, vagy teatojásba téve - a fűszerkeveréket is. Leszedjük a lev...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Főtt nyelv
Főtt nyelv

A tetszőlegesre vágott hagymát kevés zsíron üvegesre pirítjuk, majd hozzádobjuk a kés lapjával szétzúzott fokhagymákat, sót, borsot. A nyelvet alaposan megmossuk, és a hagymás ala...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Angol hátszín kuktában
Angol hátszín kuktában

A megmosott, törlőpapírral leitatott hátszínen egy hegyes, éles késsel lyukakat ejtünk, amikbe a hosszában felaprított fokhagymát beledugdossuk  A kuktában felforrósítjuk az olíva...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Bajor májgombóc leves
Bajor májgombóc leves

Ledarálunk 20 dkg csirkemájat. Összekeverjük 15 dkg darált marhahússal, majd hozzáadunk egy mokkáskanál sót, majorannát, 2 csipet ôrölt feketeborsot, 1 db egész tojást és anny...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Rakottkrumpli leves
Rakottkrumpli leves

A füstöltszalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Rátesszük a vágott vöröshagymát és lepirítjuk. Ezután jön a kockára vágott burgonya, és ezzel is átpirítjuk. Felöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Savanyú krumplileves tojással és kolbásszal
Savanyú krumplileves tojással és kolbásszal

Vágd kockákra a krumplit, és főzd meg legalább egy-másfél liter sós vízben a babérlevelekkel. Amikor már puha, mehet hozzá a kolbász, a fűszerek és az ecet is. Ha újra felforrt a v...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: László
Gombával töltött krumpli vadas szósszal.
Gombával töltött krumpli vadas szósszal.

A krumplit jól megmosom, pucolni nem kell. Karalábévájóval kiszedem a közepét, úgy nézzen ki, mint egy csónak. Olajozott tepsibe teszem a kivájt forgácsokkal együtt, megsózom, kis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Szarvasszelet gombával töltött palacsintával
Szarvasszelet gombával töltött palacsintával

A szarvasgerincet felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A vöröshagymát apró koc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk