1 kg friss zamatos alma (megpucolva, kimagozva)
1 zacskó Dr. Oetker dzsemfix szuper 3:1
2 dl víz
1 citrom leve
1 lime leve
1 kávéskanál őrölt fahéj
Az üvegeket már egy nappal korábban célszerű előkészítened, hogy ki is száradjanak. Én mosogatógépben mostam el őket, de kézzel elmosogatva is tökéletesen jók lesznek.
Az almát vágd nagyon apró kockákra, majd add hozzá a vizet, a fahéjat, a dzsemfixet és közepes lángon tedd fel főni. Nagyon gyakori kevergetés mellett várd meg amíg a lekvár elkezd forrni. Ekkor krumplinyomóval már könnyedén össze tudod törni az almát. Én nem pépesítettem össze teljesen, maradtak benne darabkák is. Ezután forrald még 5 percig folyamatos kevergetés mellett, majd vedd le a tűzről.
Ilyenkor még elég híg a lekvár, de ettől nem kell megijedned, be fog sűrűsödni. Most csavard ki a citrom és a lime levét és add a lekvárhoz. Az egészet alaposan keverd össze.
Kezd el megtölteni az üvegeket. Ha megteltek az üvegek, csavard rá a tetejüket, majd fordítsd fejre őket 5 percre. Így garantáltan nem fog megromlani a lekvárod. Készen is vagy! Ha kihűt mehet a spájzba.
1. Kiforrázott, tiszta üvegekbe annyi megmosott, szárától megfosztott gyümölcsöt teszünk, amennyi csak befér. 2. Közben az üvegeket rázzuk meg, hogy minél többet rakhassunk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA dinnye belsejét kivágtam, úgy hogy kb 2 mm-es piros rész maradt. A zöld héjat lehámoztam, és kb 2 cm csíkokra felvagdostam. Alaposan átmostam és kb 2-3 órát főztem ecetes viz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA gyümölcsöt mossuk át, és csumázzuk ki. Felébe-harmadába vágjuk, és betesszük a főzésre szánt fazékba. Botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a dzsemf...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz alaposan megmosott narancsok héját egy zöldséghámozóval leszedem, ügyelve, hogy véletlenül se maradjon rajta fehér rész. Ugyanígy meghámozok egy citromot is. Egészen vékony kis...
Elkészítési idő: 3 nap Nehézség: Könnyű