Hozzávalók:
1 bögre gríz,
120 g tejföl (15-20% zsírtartalmú),
1 bögre cukor,
3 db tojás,
1 kiskanál sütőpor,
1 bögre liszt,
100 g meggy (friss vagy befőtt).
everjük össze a tejfölt a grízzel és hagyjuk állni 1 órán keresztül. A tojásokat kavarjuk ki a cukorral majd adjuk hozzá a tejfölös keveréket, kavarjuk jól össze. A sütőport keverjük össze a liszttel majd adjuk hozzá a grízes keverékhez végül tegyük bele a masszába a lecsöpögtetett meggyet. Még egyszer kavarjuk össze, egy sűrű tejfölhöz hasonló masszát kapunk. Egy tepsit kenjünk ki vajjal és tegyük bele a tésztát, előmelegített sütőben 180 fokon süssük 40-50 percet. Jó étvágyat!
Gyorsan elkészül és az íze fenséges. Mivel grízzel készül a gyerekek egyik kedvenc csemegéje, a tésztájába tehetünk mazsolát, meggyet vagy akár diót a kellemesebb ízhatás eléréséért. A mi piténkbe meggy került az édes savanykás ízek kedvelőinek ezt a változatot ajánlju
Keverjük el habosra a tojássárgáját a vízzel és a cukorral. Keverjük hozzá a lisztet, a sütőport és a kakaót. Verjük habbá a tojásfehérjét és adjuk hozzá a masszához. Öntsük bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA margarint (vagy vajat) csipetnyi sóval habosra kavarjuk, hozzáadjuk a cukrot, jól kikeverjük, majd a tojással is eldolgozzuk. Belekeverjük a szódabikarbónás, fahéjjal elkevert li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 170 fokra melegítsük elő. A vajat -puha- és a porcukrot keverjük habosra. A lisztet és a sütőport szitáljuk össze. A vanília rúd magját tegyük a vajas keverékhez, dolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz