Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Mézeskalács


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 300 g liszt
- 100 g porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 100 g vaj
- 3 kanál méz
- 1 tojás
- 1-2 teáskanál mézeskalács fűszer

Az íróka hozzávalói:
- 1 tojásfehérje
- 250 g porcukor

Elkészítés:


◾️A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszert összekeverjük.
◾️A vajat a mézzel addig melegítjük, amíg egynemű nem lesz.
◾️Picit várunk, hogy hűljön és hozzáadjuk a tojást.
◾️Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, összegyúrjuk.
◾️Kb. 20 percet pihentetjük a hűtőben.
◾️Ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire tesszük. 175°-on 8 percig sütjük.
◾️Az írókához a tojásfehérjét kikeverjük a porcukorral.
◾️Ezután 2 részre vesszük.
▪️Az egyik részbe 1,5 teáskanál vizet keverünk.
▪️Ezzel díszítjük a kalácsok széleit, ezzel "kontúrozzuk".
▪️A másik részhez 2,5 teáskanál vizet adunk.
▪️Ezzel töltjük ki a "kontúrozott" rész belsejét, ha szeretnénk.
◾️Színezhetjük gél állagú ételfestékkel is.
◾️A díszítésnek csak a képzelet szabhat határt 😀😁.
◾️Jól záródó dobozba tesszük, hogy megpuhuljon.

Mézeskalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokis karamellás marlenka
Csokis karamellás marlenka

A karamellkrémmel kezdjük, az szépen elfődigél, amíg a lapokat sütjük. A tésztához először lábosban összemelegítjük a cukrot, szódabikarbónát, mézet és vajat, és halvány barnulásig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
piskóta krém
piskóta krém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Golyók - Kókuszgolyó 1 - OK
Golyók - Kókuszgolyó 1 - OK

1. A kakaót, a vajjal, a darált dióval, a porcukorral és a darált háztartási keksszel össze kell dolgozni a rum és kevés tej segítségével úgy, hogy kemény masszát kapjunk. 2. E...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk