- 300 g liszt
- 100 g porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 100 g vaj
- 3 kanál méz
- 1 tojás
- 1-2 teáskanál mézeskalács fűszer
Az íróka hozzávalói:
- 1 tojásfehérje
- 250 g porcukor
◾️A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszert összekeverjük.
◾️A vajat a mézzel addig melegítjük, amíg egynemű nem lesz.
◾️Picit várunk, hogy hűljön és hozzáadjuk a tojást.
◾️Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, összegyúrjuk.
◾️Kb. 20 percet pihentetjük a hűtőben.
◾️Ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire tesszük. 175°-on 8 percig sütjük.
◾️Az írókához a tojásfehérjét kikeverjük a porcukorral.
◾️Ezután 2 részre vesszük.
▪️Az egyik részbe 1,5 teáskanál vizet keverünk.
▪️Ezzel díszítjük a kalácsok széleit, ezzel "kontúrozzuk".
▪️A másik részhez 2,5 teáskanál vizet adunk.
▪️Ezzel töltjük ki a "kontúrozott"rész belsejét, ha szeretnénk.
◾️Színezhetjük gél állagú ételfestékkel is.
◾️A díszítésnek csak a képzelet szabhat határt 😀😁.
◾️Jól záródó dobozba tesszük, hogy megpuhuljon.
A tejszínt egy edényben felforraljuk, majd hozzáadjuk a diót, cukrot és a kandírozott citrushéjat. Megvárjuk amíg újra felforr, belekeverjük a lisztet, jól átkeverjük, majd hagyjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. Egy kisebb lábosban összekeverjük a cukrot, a kakaóport, a sót és a keményítőt, majd felöntjük a hideg tejjel. 2. Egy habverővel simára keverjük, beletesszük a ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összeállítjuk, a hideg vajat elmorzsoljuk a kétfajta liszttel és a porcukorral, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, 2 evőkanál tejföllel lazítjuk a tésztát, majd 1-2 órár...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA natúr joghurtot összekeverjük a mézzel és a citrom levével. A jéghideg habtejszínt felverjük a vaníliás cukrokkal, majd belekeverjük a joghurtba. Ebbe beleforgatjuk a gyümölcsö...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű