- 300 g liszt
- 100 g porcukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 100 g vaj
- 3 kanál méz
- 1 tojás
- 1-2 teáskanál mézeskalács fűszer
Az íróka hozzávalói:
- 1 tojásfehérje
- 250 g porcukor
◾️A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszert összekeverjük.
◾️A vajat a mézzel addig melegítjük, amíg egynemű nem lesz.
◾️Picit várunk, hogy hűljön és hozzáadjuk a tojást.
◾️Hozzáadjuk a lisztes keverékhez, összegyúrjuk.
◾️Kb. 20 percet pihentetjük a hűtőben.
◾️Ezután kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapíros tepsire tesszük. 175°-on 8 percig sütjük.
◾️Az írókához a tojásfehérjét kikeverjük a porcukorral.
◾️Ezután 2 részre vesszük.
▪️Az egyik részbe 1,5 teáskanál vizet keverünk.
▪️Ezzel díszítjük a kalácsok széleit, ezzel "kontúrozzuk".
▪️A másik részhez 2,5 teáskanál vizet adunk.
▪️Ezzel töltjük ki a "kontúrozott" rész belsejét, ha szeretnénk.
◾️Színezhetjük gél állagú ételfestékkel is.
◾️A díszítésnek csak a képzelet szabhat határt 😀😁.
◾️Jól záródó dobozba tesszük, hogy megpuhuljon.
Sütünk csokis piskótát. A krémhez a lisztet, a kakóport, a cukrot és a tejet összekeverjük, csomómentere kikeverjük és úgy főzzük meg, mint a pudingot. Ha kihűlt a krém, 25 dkg h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikrób...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéznarancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összekavarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához a cukrokat a tojásokkal 10 perc alatt elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat, majd a tejjel váltakozva a sütőporral elk...
Elkészítési idő: 75perc Nehézség: Könnyű