Hozzávalók:
125 g liszt
1 tojássárgája
360 g
150 g vaj
Krém tetszőleges
A hozzávalókból rétes keménységű tésztát gyúrunk . 4 lapot sütünk belőle és tetszőleges krémmel megkenjü a tetejét is.
A piskótát a hozzávalóiból szokásos módon megsütjük: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, kakaóval és a sütőporral. A fehérjét a sóval kem...
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: KözepesAz almákat hámozd meg, vágd félbe, és szedd ki a magházukat is. A gyümölcsöt szeleteld fel szép, vékony részekre, majd szórd meg fahéjjal, és a vaj egyharmadán párold meg. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tejfölt a tojással, a reszelt citromhéjjal, a cukorral, a liszttel és a vaníliával, majd vízgőz fölött, folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Amikor sűrű krémet kap...
Elkészítési idő: 50 Nehézség: Könnyű