Hozzávalók:
125 g liszt
1 tojássárgája
360 g
150 g vaj
Krém tetszőleges
A hozzávalókból rétes keménységű tésztát gyúrunk . 4 lapot sütünk belőle és tetszőleges krémmel megkenjü a tetejét is.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pud...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrok.Akkor jó,ha elválik az edény falától és a kezemtől is.Két részre osztom.A nagyobbik részt kinyújtom és belesimítom a tepsibe. Villával megszúrom több helyen és...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsük elő 180 fokra, egy körülbelül 20 x 30 cm-es tepsit kenjünk ki vastagon a vaj felével. Keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a sütőport, és a csipetnyi sót, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 6 cipóba vágjuk. Lapokat nyújtunk belőle (ebből a mennyiségből fél tepsire való tésztákat tudunk nyújtani), és zsírozott tepsi hátoldalán me...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes