Családireceptkönyv.hu

Puliszka készítése


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 4 személyre
25 dkg kukoricaliszt,
1 l víz,
25 dkg túró,
1 nagy doboz tejföl,
10 dkg füstölt, húsos szalonna,
1 közepes fej vöröshagyma,
só ízlés szerint

Elkészítés:


Elkészítés
1. A szalonnát kisebb kockára vágjuk és kisütjük a zsírját.
2. Egy jénait a szalonna zsírjával kikenünk.
3. A vizet egy nagyobb edénybe öntjük és belekeverjük a kukoricalisztet. Ízlés szerint sózzuk. Habverő segítségével folytonos keverés mellett forrástól számított 20 percig főzzük. Nem szabad nagyon keménynek lennie.
4. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
5. A kizsírozott jénainak az aljára rakjuk a megfőtt puliszka felét, kenjük meg tejföllel (ne sajnáljuk), szórjuk rá a túrót és a puliszka másik felével borítsuk be egyenletesen. A tetejét kenjük meg tejföllel és tegyük az előre felmelegített sütőbe kb. 30-40 percre.


A hagymát vágjuk vékony csíkokra és szórjuk a tetejére.
Mivel a puliszka meg van főve ezért már csak az a lényeg, hogy a tejföl a túróval összemelegedjen.
Kóstoljuk meg a puliszkánkat még mielőtt készre fő, mivel ha nem elég sós, akkor keserű lehet az íze.
A megmaradt szalonnatepertőt fogyasztáskor rakjuk a tetejére.
Szalonnát és csíkokra vágott hagymát sütés előtt is tehetünk a tetejére, csak vigyázzunk, mert a hagyma hamar megéghet.

Laktató, de nem nehéz étel. Akár vacsorára is készítheted.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gazdag sajtos brokkoli, húsos burgonya ágyon
Gazdag sajtos brokkoli, húsos burgonya ágyon

A tepsi alját beterítettem vékonyra szeletelt baconnel. Erre került a héjában megfőzött, megtisztított és szeletelt burgonya. Tejfölt ízesítettem borssal, sóval, fűszerpaprikával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos egytálétel a sütőből
Sajtos egytálétel a sütőből

A tésztát sós vízben megfőzzük. A vaj felét serpenyőbe tesszük, amikor már forró hozzáadjuk a lisztet, folyamatosan kevergetjük 1-2 percig, ezután levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Rakott tökfélék csőben sütve
Rakott tökfélék csőben sütve

Mosd meg a zöldségeket, és szeleteld fel maximum kisujjnyi vastagságúra. Forgasd meg őket a folyékony kókuszzsírban, és szórd meg a szerecsendióval. Rakosgasd a zöldségkarikákat d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Csupa sajtos palacsinta
Csupa sajtos palacsinta

A tojásokat kikeverjük a tejjel, olajjal, szódavízzel, liszttel és a sóval. Olajjal kikenet palacsintasütőben egyesével kisütjük a palacsintákat. Mindegyik palacsintát reszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk