20 dkg karalábé nagy lyukú reszelőn reszelve
15 dkg retek nagy lyukú reszelőn reszelve
1 tk. só
15 dkg görög joghurt
1 gerezd fokhagyma reszelve vagy kinyomva
1 púpozott tk. mustár
pár csepp citromlé
pár tekerésnyi frissen őrölt bors
A reszelt karalábét és retket összekeverjük a sóval, és 5-10 percet állni hagyjuk.
Amíg a karalábé és a retek kiereszti a levét, az összes többit egy tálban elhabarjuk.
A kézzel kifacsart retket hozzákeverjük a joghurthoz, és már tálalhatjuk is. :-)
z egyik legnagyobb sláger a blogon a retek tzatziki. Nem véletlenül, hiszen annyira klassz, pláne tavasszal és húsvétkor annyira jól bevethető vendégség, de egy szimpla hétköznap esetén is. Ráadásul pikk-pakk megvan, tényleg nem agysebészet összeállítani. Tegnap viszont 2 csokorral a kosaramban megláttam egy rekesz karalábét is, és akkor villant be, hogy ezek ketten milyen pompásan meglennének egymás mellett. Természetesen beilleszthető cukorbetegek és inzulin-rezisztensek szénhidrát diétájába. Arra figyeljünk, hogy ez görög joghurttal készült, így ha reggel és este is szeretnénk belőle enni, akkor inkább tejföllel készítsük, mert annak lassabb a felszívódása
A tésztát bő sós, lobogó vízben 12 perc alatt megfőzzük. Egy magas tálba elkészítjük a tejfölből, majonézből, mustárból és a bazsalikomból a mártást. Ízlés szerint sózzuk és borso...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA mexikói krumplisaláta elkészítéséhez a krumplit megmossuk, ledörzsöljük róla a szennyeződéseket, majd elfelezzük, összekeverjük az olajjal, a zúzott fokhagymával, sóval, borssal...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA nagy tálban összekeverjük a tejfölt a fűszerekkel, a lilahagymát négyrét,majd nagyon vékonyra vágjuk. Az almát megmosva négyfelé vágva magházától megtisztítva szintén vékonyra sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkát alaposan megtisztítjuk és vékony fél karikára vágjuk. Meghintjük sóval és hagyjuk állni fél órát. Amikor már levet eresztett, jól kinyomkodjuk belőle a nedvességet. M...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű