2 cs. babapiskóta,
15 dkg. étcsoki,
olaj a csokit olvasztani,
50 dkg. gesztenyemassza,
5 dl. cukrozott habtejszín,
1 cs. habfixáló,
6-7dl tej,
3 cs. vaníliás cukor,
porcukor ízlés szerint.
A tejet melegítem beleteszem a porcukrot és vanilin cukrot. A babapiskótákat beáztatom a meleg vaníliás tejben és szorosan egymás mellé teszem le a jénaiba. Ráreszelek 25 dkg. gesztenyemasszát, és meglocsolom olvasztott csokival. Utána ismét a tejben áztatott piskóta, rá a 25 dkg. gesztenyemassza reszelve, ezt is meglocsolom csokival. A habtejszínt kemény habbá verem a habfixálóval, szépen rásímítom és meglocsolom a maradék olvasztott csokival. Nagyon szépen lehet szeletelni is mint egy tortát, és kiadós amellett, hogy nagyon finom. Én a meleg cukrozott tejhez adtam egy kis vanília aromát is.
Jó étvágyat kívánok!
Meggyúrt tészta 3/4-ét tepsibe teszem . lekvárral jól megkenni , maradék tésztát berácsozom . Közepes tűznél kb 35 percig sütöm .
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vizet a zsírral, sóval, cukorral üstben nyílt lángon felforraljuk majd állandó keverés közben hozzáadjuk a lisztet. Ezt addig keverjük, amíg össze nem áll és el nem válik ez a ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElkészítés: Először mindig a száraz anyagokat keverjük össze, vagyis a lisztet a cukorral. Apránként felöntjük tejjel, és csomómentesre keverjük. Ennek érdekében fakanál helyett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk, kizsírozott tepsibe vizes kézzel belekenjük. A krém hozzávalóit összekeverjük, a tésztára ráöntjük, és megsütjük. A tojásfehérjét a porcukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű